Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Вчителя Кременчуцького ліцею визнали кращим вчителем хімії в Україні

Вчителя Кременчуцького ліцею визнали кращим вчителем хімії в Україні

Вчитель Кременчуцького ліцею № 4 “Кремінь” (Полтавська область) Сергій Джавахішвілі переміг у номінації “Видатний вчитель хімії” національної премії Global Techer Prize Ukraine.

Кращих вчителів країни назвали 2 жовтня у Києві напередодні професійного свята – Дня працівників освіти. 

Нагадаємо, Сергій Джавахішвілі потрапив до п’ятидесяти кращих вчителів країни цьогорічної премії.

У своїй практиці Сергій використовує системно-діяльнісний підхід. Його метою є переорієнтація навчального процесу на самостійну роботу учнів шляхом використання різноманітних видів діяльності та інноваційних технологій. Так Сергій поєднує розвивальне навчання та коучинг. Навчальні задачі завжди мають характер інтеграції на межі кількох дисциплін: математика-хімія, фізика-хімія, хімія-англійська. Серед його учнів є лауреати стипендії Президента України та учні, що складають ЗНО на 200 балів. Попри це Сергій є справжнім моральним авторитетом серед дітей та заохочує їх до спортивного способу життя, повідомляє “Освіторія”. 

“Освіта в Україні сьогодні дозволяє розкривати таланти в дітях, але не вчить їх ними користуватися. Важливим стає не стільки навчити дітей бути гнучкими, скільки пояснити надто консервативним батькам переваги такої гнучкості та вміння їхніх дітей підлаштовуватися під навколишні зміни”, – зазначає Сергій Джавахішвілі.

Читайте також: У Полтаві відбувся фінал премії Global Teacher Prize Ukraine

Директорка Zagoriy Foundation Євгенія Мазуренко нагородила Сергія та привітала на сцені церемонії Global Teacher Prize Ukraine 2021:

“Один з найважливіших талантів вчителя, як на мене, — це вміння розповідати про складні речі просто. Вміння підсилити цікавість — це справжня суперсила! Людина, яка дійсно любить свій предмет та пояснює його цікаво — це провідник учня у нові світи. У цих світах, наприклад, складні хімічні формули перетворюються на захопливі хімічні реакції в лабораторії. Підтримка талановитих вчителів запускає ланцюжок змін. Один хороший педагог надає крила сотням учнів, які вже завтра стануть будувати країну”

Як і в попередні роки, переможець номінації отримав 200 000 гривень, 100 000 з яких може витратити на власний розсуд, а решту — на розвиток школи.

Читайте також: Global Teacher Prize Ukraine: назвали ім’я найкращого вчителя країни

Нагадаємо, у 2017 році участь у премії взяли двоє вчителів з Полтави – Сергій Зайцев, директор Полтавськгго інклюзивно-ресурсного центру та Тетяна Веркалець, директор Полтавської загальноосвітньої школи I-III ступенів №38. Остання потрапила у п’ятірку кращих вчителів країни.

У 2018 році до ТОП-50 потрапили чотири вчителі з Полтавщини: Юлія Григоренко (вчитель початкових класів Решетилівської ЗОШ І ступеня), Наталія Кривко (вчитель інформатики та математики Полтавської гімназії №33), Богдан Портяний (вчитель географії та правознавства з Горішніх Плавнів, спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5), він згодом потрапив до ТОП-10 кращих вчителів країни, Наталія Юдіна (вчитель астрономії та фізики Полтавської гімназії № 33).

У 2019 році у ТОП-50 премії потрапили троє вчителів з Полтавщини – Лідія Бурлака (вчитель англійської та німецької мов спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів №4 з поглибленим вивченням англійської мови, м. Горішні Плавні), Ірина Горобченко (вчитель української мови та літератури, зарубіжної літератури Кременчуцького ліцею № 10 “Лінгвіст”) та Наталія Кривко (вчитель інформатики та математики Полтавської гімназії №33).

У 2020 році у ТОП-50 потрапила одна вчителька з Полтавщини – Світлана Зайцева (вчитель української мови, української та зарубіжної літератури у Полтавській спеціальній загальноосвітній школі № 39).

У 2021 році у ТОП-50 потрапили троє вчителів з Полтавщини – Ірина Горобченко (викладає зарубіжну літературу, українську літературу та українську мову у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6 Горішньоплавнівської міської ради), Сергій Джавахішвілі (вчитель хімії у Кременчуцькому ліцеї № 4 “Кремінь”), Світлана Ховрак (викладає алгебру, геометрію, математику (середня школа) у Кременчуцькому ліцеї №4 “Кремінь”).

 

Перейти до вмісту