Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Global Teacher Prize Ukraine: назвали ім’я найкращого вчителя країни

Global Teacher Prize Ukraine: назвали ім’я найкращого вчителя країни

Напередодні Дня вчителя, 2 жовтня у Києві назвали переможців національної премії Global Teacher Prize Ukraine. 

Найкращим вчителем України став Артур Пройдаков із Києва, учитель української мови та літератури, повідомляє “Освіторія”. 

Переможець отримає 300 000 гривень, поїздку на найбільшу освітню подію Global Education and Skills Forum, а також професійний розвиток та підтримку реалізації освітніх проєктів від організатора премії — “Освіторії”.

Також на церемонії нагородження відзначили педагогів у кількох номінаціях. Приміром, найкращим вчителем громадянської освіти стала Ганна Бут з Мелітополя Запорізької області. Вона отримала в подарунок освітню подорож за кордон та ноутбук.

У номінації “Видатний вчитель хімії” став Сергій Джавахішвілі, вчитель із Кременчуцького ліцею № 4 “Кремінь”.

Народним вчителем України, якого обирали усі охочі за допомогою голосування на сайті ТСН, став учитель фізики з Одеси Павло Віктор. Він отримав у подарунок освітню подорож. 

У номінації “Найкращий вчитель-ровесник незалежності” перемогла вчителька англійської мови із міста Свалява Закарпатської області Катерина Бігар.

Нагороду “Вчитель-новатор 2021” отримала вчителька з Дніпра Наталія Власова. Переможниця отримала спеціальний приз — інноваційне комп’ютерне рішення для змішаного навчання Teams Rooms у максимально зрозумілому та інтерактивному форматі. Рішення включає обладнання від Lenovo та програмне забезпечення від Microsoft.

Найкращою вчителькою фізкультури стала Оксана Юрків, вчительку із Козівського закладу загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ст. “Українська гімназія ім. В. Герети”, що на Тернопільщині. Переможниця отримала грошову винагороду у 30 000 грн від JuniorZ та освітню поїздку до Німеччини від Фонду соціальної справедливості.

У номінації “Прифронтовий вчитель” перемогла Тамара Уманська, вчителька з міста Кремінна на Луганщині. Переможниця поїде в освітню подорож. 

Кураторка соціального проєкту “Право на освіту” та ведуча ТСН Наталія Мосейчук обрала двох вчителів у номінації “Вибір серцем“. Це Тетяна Вакулюк з Дніпра (викладає у Школі Супергероїв у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні “Фтизіатрія”) та Уляна Буцяк із містечка Стрий Львівської області (викладала у прифронтовому місті Щастя в межах волонтерської програми “Вчителі-волонтери Луганщини”). 

Перемогу в номінації “Здійснення мрії” отримала Тетяна Мендусь, вчителька із міста Гайсин Вінницької області. Її мрія – відновити біокомплекс у ліцеї — вразила журі своєю масштабністю. Вчителька пропонує створити STEAM-лабораторію із можливістю допрофільного навчання не лише учнів школи, а й громади в цілому.

Перейти до вмісту