Refresh

This website np.pl.ua/2014/08/pomer-pysmennyk-vsevolod-nestajko-2/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:

Помер письменник Всеволод Нестайко

Помер легендарний дитячий письменник Всеволод Нестайко

Про смерть письменника, повідомляє Історична Правда.

Всеволод Нестайко – автор, чиї твори для дітей увійшли до золотого фонду дитячої літератури.

Згідно з соцопитуваннями, проведеним в 1990-1992 роках Державною бібліотекою для дітей та Міністерством культури – лідер читацького інтересу.

У 2004-му чергове перевидання “Тореадорів із Васюківки” визнане книгою року в номінації “Література для підлітків”. У 2009-му казка “Дивовижні пригоди в лісовій школі” увійшла до списку найбільш популярних в Україні книг за даними продавців київського книжкового ринку “Петрівка”.

Найвідоміші твори Нестайка – трилогія “Тореадори з Васюківки”, казки “У країні сонячних Зайчиків”, “Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків”, “Неймовірні пригоди у лісовій школі”, повісті “Одиниця з обманом”, “П’ятірка з хвостиком”, “Загадка старого клоуна”, “Чудеса в Гарбузянах”, “Пригоди Грицька Половинки” та інші.

Твори Нестайка перекладено багатьма мовами світу, за ними знято кілька фільмів. Стрічка “Тореадори з Васюківки” отримала Гран-прі кінофестивалю в Мюнхені (1968 рік).

1979 року рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогію “Тореадори з Васюківки” внесено до Особливого почесного списку Г.Х. Андерсена як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним і близьким українського письменника Всеволода Нестайко у зв’язку з його смертю.

Перейти до вмісту