Refresh

This website np.pl.ua/2024/05/u-hrebinkivskiy-hromadi-vshanuvaly-zhertv-masovykh-rozstriliv-u-pyrohoviy-levadi/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Гребінківській громаді вшанували жертв масових розстрілів у Пироговій Леваді

У Гребінківській громаді вшанували жертв масових розстрілів у Пироговій Леваді

В урочищі Пирогова Левада за ініціативи Гребінківської та Пирятинської міських рад на місці розстрілу нацистськими окупантами близько трьох тисяч місцевих жителів, відбулося покладання квітів на вшанування пам’яті загиблих.

Джерело: сайт міської ради Гребінки.

«В урочищі Пирогова Левада розстріляли понад три тисячі літніх людей, жінок, дітей. Найбільше загинуло 6 квітня 1942 року, на той час урочище називалося Яблунівщина. Тоді німці повели на смерть 1900 євреїв, серед них 370 дітей. Того ж року 18 травня було розстріляно 380 комуністів і радянських активістів та 25 єврейських та циганських родин. Протягом періоду окупації подібні розправи проводилися і в місті Пирятин: на території лікарні, в парку біля в’язниці (район ліцею), в старих погребах біля залізничного вокзалу», – йдеться у повідомленні.

 

фото: сайт міської ради Гребінки


 

Перейти до вмісту