Refresh

This website np.pl.ua/2014/07/deputat-oblrady-poskarzhyvsya-voroni-na-zinkivsku-rda/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Політика Суспільство 

Депутат облради поскаржився Вороні на Зіньківську РДА

Під час особистої зустрічі депутат обласної ради, голова правління СВК «Батьківщина» Котелевського району, Герой України Олександр Коросташов поскаржився голові обласної ради Петру Вороні на Зіньківську райдержадміністрацію.

Зокрема, він не згодний з рішення РДА щодо відмови у поновленні договорів оренди землі на території Батьківської сільської ради Зіньківського району, де підприємство уже понад 10 років здійснює господарську діяльність.

За словами голови правління, СВК «Батьківщина» почав господарювання на покинутих землях Батьківської сільської ради. Сьогодні сільськогосподарський виробничий кооператив своєчасно обробляє з дотриманням сівозміни 717,49 га землі, з них 153,33 га – невитребуваних паїв.

Олександр Коросташов запевняє: протягом усього періоду здійснення господарської діяльності зауважень з боку місцевих органів влади не було.

За його словами, кооператив регулярно сплачує у місцевий бюджет Батьківської сільської ради фіксований податок за 2013 рік 5334,38 грн. і за 2014 рік – 533,43; орендна плата за землі запасу та невитребувані паї відповідно 138751,58 і 40799,67 грн; податку на дохід з фізичних осіб відповідно 43571,01 грн. і 8535,07 грн.

Голова правління СВК «Батьківщина» стверджує, що за усним повідомленням кооператив був проінформований про підписання головою райдержадміністрації розпорядження, яким поновлено дію договорів на черговий 10-річний термін.

Однак, посадовими особами Зіньківської райдержадміністрації в односторонньому порядку цей процес був зупинений. Профільна комісія прийняла рішення про передачу земельних ділянок ТОВ «Околиця».

У свою чергу СВК «Батьківщина» оскаржило рішення комісії голові ОДА. Прокуратура області 20 червня 2014 року внесла подання для усунення порушень законодавства голові ОДА.

За результатом звертання, як повідомляє сайт Полтавської обласної ради, голова облради Петро Ворона доручив відповідним службам з’ясувати обставини даного питання і вжити необхідних заходів.

Перейти до вмісту