Refresh

This website np.pl.ua/2014/08/poltavski-fahivtsi-poradyly-yak-obraty-pravylni-vikna/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Споживач 

Полтавські фахівці порадили, як обрати “правильні” вікна

Віконні профілі повинні бути перш за все якісними, а вже матеріал, з якого їх виготовлено – справа смаку.

На цьому наголошують  у ДП “Полтавастандартметрологія”.

Так, перевірені століттями вікна з дерева, по-праву вважаються екологічно чистими. Після обробки хорошими антисептиками та фарбами деревина продовжує «дихати», проте, вона вимагає постійного догляду, без якого неодмінно почне псуватися. Дереву властиво реагувати на зміну температури та вологості, воно швидко розсихається під дією сонячних променів, може змінювати форму, колір. Та й коштують якісні дерев’яні вікна значно дорожче від пластикових.

Перевага останніх в тому, що без особливих зусиль з боку споживача, вони служитимуть йому від 20 до 50 років, зберігаючи при цьому бездоганний зовнішній вигляд. Пластикові вікна надійно захищають від холоду та шуму, не пропускають вологу. Щоправда, таке приміщення треба частіше провітрювати.

При виборі віконного профілю має значення країна виробник, кількість камер, ізоляційні характеристики, чим більше у середині профілю відсіків заповнених повітрям, тим він «тепліший». Славу найкращих профілів заслужили німецькі, а ось турецькі – здебільшого розраховані на теплий клімат цієї країни й дуже часто не відповідають вимогам наших стандартів за товщиною стінок.

Велику роль для теплоізоляції відіграє ущільнювач, адже саме він забезпечує герметичність конструкції. Вікно повинно мати як мінімум дві герметичні прокладки, встановлені по всьому периметру.

Також варто пам’ятати, що навіть найкраще вікно може «підвести», якщо буде порушено технологію його монтажу.

На всі віконні профілі, які реалізовуються в Україні, мають бути сертифікати відповідності, які свідчать про те, що вони «з честю» пройшли усі необхідні випробування.

Перейти до вмісту