Refresh

This website np.pl.ua/2024/05/google-ob-iednala-poshuk-zi-shtuchnym-intelektom/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Google об’єднала пошук зі штучним інтелектом

Google об’єднала пошук зі штучним інтелектом

У вівторок на I/O, щорічній конференції для розробників, компанія оголосила про нові великі зміни на основі штучного інтелекту.

Про це повідомляє 24 техно.

Завдяки новим функціям Google позиціонує Пошук як щось більше, ніж просто спосіб пошуку вебсайтів. Натомість компанія хоче, щоб люди використовували її пошукову систему для безпосереднього отримання відповідей, згенерованих на основі матеріалу зі знайдених сторінок.

Зміни, які Google вносить до Пошуку, основного джерела заробітку компанії, є відповіддю на вибух генеративного ШІ, що стався після виходу ChatGPT від OpenAI наприкінці 2022 року. Відтоді кілька додатків і сервісів на основі ШІ, зокрема ChatGPT, Anthropic, Perplexity і Bing від Microsoft, який працює на основі GPT-4 від OpenAI, кинули виклик флагманському сервісу Google, безпосередньо надаючи відповіді на запитання, а не просто представляючи людям список посилань. Це розрив, який Google намагається заповнити своїми новими функціями.

фото: ілюстративне.


Перейти до вмісту