Refresh

This website np.pl.ua/2014/08/avtokraz-vidpravyv-60-remkomplektiv-na-kubu/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:

“АвтоКрАЗ” відправив 60 ремкомплектів на Кубу

краз

У рамках багаторічної співпраці ПАТ “АвтоКрАЗ” з Міністерством Будівництва Республіки Куба з модернізації автомобільного парку КрАЗ, між сторонами підписано черговий договір, що передбачає поставку на адресу кубинської компанії “Конструімпорт” 60 одиниць ремкомплектов автомобілів КрАЗ.

Як повідомляє прес-служба підприємства, великомасштабний україно-кубинський проект стартував понад п’ять років тому – в листопаді 2008 року. Його початком послужило звернення Міністерства Будівництва Куби до “АвтоКрАЗу” з пропозицією модернізувати старі КрАЗи, в основному самоскиди КрАЗ-256Б, термін експлуатації яких давно переступив тридцятирічний рубіж. До того часу на балансі Міністерства Будівництва Куби знаходилося кілька тисяч зношених КрАЗів. Частина машин була поставлена ​​”на прикол” через повну зношеність вузлів і агрегатів. При цьому велика частина парку техніки КрАЗ, завдяки колосальному ресурсу, закладеному в конструкцію вантажівок КрАЗ, продовжувала успішно експлуатуватися.

Глибока модернізація передбачає заміну старої дерев’яної кабіни на сучасну – металеву, а також вузлів і агрегатів, давно вичерпали свій ресурс. Для цього використовуються вузли та агрегати автомобіля КрАЗ-6510, який є правонаступником легендарного КрАЗ-256Б

Створене в Сьенфуегос ремонтне підприємство “КрАЗ-СОМЕК” має можливість виробляти модернізацію до 200 автомобілів КрАЗ на рік. Починаючи з 2009 року підприємством “КрАЗ-СОМЕC” модернізовано більше 300 одиниць автомобілів КрАЗ.

Довідка:

До 1992 року Куба була найбільшим імпортером техніки КрАЗ. Починаючи з 1960 року, на острів Свободи були поставлені близько 10 тисяч одиниць автомобілів КрАЗ. З розпадом СРСР економічні зв’язки були розірвані, внаслідок чого поставки автомобілів КрАЗ на кубинський ринок призупинилися. Завдяки активній роботі “АвтоКрАЗу” з відновлення своєї присутності на цьому ринку, починаючи з 2007 року, поставки продукції КрАЗ на ринок Куби були відновлені.

Перейти до вмісту