Refresh

This website np.pl.ua/2024/05/u-horishnikh-plavniakh-vidkrylasia-vystavka-kartyn-meta-emotsii/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Культура Суспільство 

У Горішніх Плавнях відкрилася виставка картин “Мета-емоції”

У Горішніх Плавнях відкрилася виставка картин “Мета-емоції”

Авторка робіт, надзвичайно яскрава й позитивна мисткиня Кристина Сіренко народилася в Горішніх Плавнях. На даному етапі своєї творчості вона досліджує та переосмислює тему найпоширеніших страхів. Ключові фігури, що представлені на полотнах – це бродячі собаки, які є особистою фобією художниці.

Для художниці малювання – це своєрідна арт-терапія, яка дозволяє дослідити, проаналізувати власні негативні емоції та нав’язливі стани крізь призму гумору та іронії. Як результат – знижується рівень тривожності та долаються власні страхи.

Кристина Сіренко від початку повномасштабного вторгнення займається розписом різноманітних військових артефактів для продажу на благодійних заходах, всі кошти з яких передаються на допомогу ЗСУ. Саме тому, на виставці, разом із 15 картинами, експонуються розписані авторкою шолом, тубус NLAW, фрагмент РСЗО «Ураган» та інсталяція «Сітка».

У рамках зустрічі до привітання з нагоди Дня міста та відкриття виставки приєдналися начальниця відділу культури, спорту і туризму Ірина Зеленська та директорка Краєзнавчого музею м. Горішні Плавні Марина Безсмольна. Крім того відвідувачам була надана можливість порефлексувати на тему фобій та уявити, що саме було задумано художницею при написанні тієї чи іншої роботи. Свої думки, написані на папері, вони клеїли поряд з картинами. А наприкінці заходу Кристина Сіренко розкрила власні задуми представлених полотен.

Виставка працюватиме до 5 червня. Виставкова зала знаходиться за адресою: просп. Героїв Дніпра, 40. Графік роботи: вівторок – субота з 9.00 до 18.00 (обідня перерва з 13.00 до 14.00).

 

Марія Бойко

Фото – Марина Безсмольна


Перейти до вмісту