Refresh

This website np.pl.ua/2024/03/etnohrafichna-zbirka-drevo-podorozh-u-chasi-ta-suchasnyy-ukrainskyy-merch/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Огляди та Блоги Суспільство 

Етнографічна збірка “Древо”: подорож у часі та сучасний український мерч

Етнографічна збірка “Древо”: подорож у часі та сучасний український мерч

Допис на сторінці Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА нагадав про відвідування музею «Етнографічна збірка Древо»  у 2021 році. Це була наша перша поїздка під час пандемії.

Затишний сімейний будинок, який зберіг в собі не тільки історію роду, а й цілого села. Особлива повага людині, яка любить свою роботу і готова година розповідати про кожен експонат музею та як наповнювалися фонди.

Разом ми занурилися в історію села Козубівка, вишитих рушників та сорочок, розібрали традиційне вбрання та оглянули тогочасний побут. Важливо, що власник музею влаштовую фестивалі та фотовиставки «Під дідовими липами». Остання благодійна фотовиставка  для тих, хто шанує українську культуру, традиції та популяризує їх. пройшла у 2023 році.

Віднедавна етнограф з дизайнером оцифрували старі візерунки та розмістили їх на одязі, посуді й аксесуарах. Випускають футболки, кепки, екосумки, шкарпетки, чашки, миски, брелоки та стікерпаки.. Майже весь брендований одяг роблять на замовлення, спеціально під розмір клієнта.

Моїм фаворитом стали речі з цитатою із столітнього рушника –  «Дай серцю волю заведе в неволю», що адаптований під сучасний мерч.

Любіть та пополяризуйте українське, «Древо» – чудовий тому приклад!

Едуард Крутько 

Перейти до вмісту