Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У 75% громад Полтавщини вже оновили інформацію про водні об’єкти, – Євген Греков

У 75% громад Полтавщини вже оновили інформацію про водні об’єкти, – Євген Греков

У 75% громад Полтавської області вже актуалізували інформацію про наявні на їх територіях водні об’єкти. Лишилося опрацювати дані по декількох громадах у Полтавському та Кременчуцькому районах.

Про це повідомив заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков на своїй сторінці у фейсбуці.

Цю роботу проводять Департамент агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації, профільні районні комісії й органи місцевого самоврядування. Це один з етапів інвентаризації водних об’єктів у регіоні.

“Коли по деяких із них виникали питання, то залучені фахівці виїжджали й встановлювали наявність об’єкта на місцевості. Потім “прив’язували” його до координат. Щоб розуміти, як це технічно виконати, для них провели тематичні навчання. Крім того, аналізуємо дані з публічної кадастрової карти, порталу “Кадастр UA”. Актуалізуючи інформацію, готуємо базу для паспортизації водних об’єктів, які ще такої документації не мають”, – зазначив Євген Греков.

Паспорт водного об’єкта – підстава для забезпечення його збереження й захисту, а також для перерахунку орендної плати за користування ним. Крім того, оновлені дані будуть корисними для органів місцевого самоврядування, які проводитимуть інвентаризацію водних об’єктів на своїх територіях.

Євген Греков додав, що виготовлення документації – вартісний процес, тому обласна влада планує допомогти громадам у цьому питанні.

“Вже розроблений проєкт Програми ефективного використання земельних ресурсів Полтавщини. Серед передбачених у ньому заходів – співфінансування розробки паспортів водних об’єктів і проведення інвентаризації земель водного фонду. Частину коштів на виконання робіт надаватиме громада, іншу – обласний бюджет. Проєкт Програми плануємо винести на розгляд профільної комісії та сесії обласної ради”, – пояснив заступник голови Полтавської ОДА.

Читайте також: На Полтавщині розробляють обласну Програму використання земельних ресурсів

Нагадаємо, Полтавщина – перший регіон, де з’явилась інтерактивна мапа водних об’єктів. Переглянути інтерактивну карту й ознайомитися з інструкцією з її використання можна на сайті Департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Фото: фейсбук

Перейти до вмісту