Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині завершилися командно-штабні навчання надзвичайників

8 липня відбулося командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Полтавської області.

Відповідні навчання на Полтавщині тривали 3 дні, повідомили у Полтавській ОДА.

«Спільно маємо проаналізувати ті недоліки, які є, щоб їх вчасно усунути та мати змогу належним чином відреагувати на ту чи іншу надзвичайну ситуацію, що може виникнути на території області, – сказав голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. –  Дякую поліції та ДСНС України за співпрацю й надану методичну і практичну допомогу під час навчань. Розраховуємо й на їхню допомогу і надалі. Ефективно співпрацювали й усі структурні підрозділи ОДА, районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування».    

Голова Полтавської ОДА наголосив, що всі недоліки, які були виявлені, потрібно проаналізувати, опрацювати й усунути в найкоротші терміни й надалі не повторювати ці помилки.

На засіданні провели практичне навчання, де розповіли про  питання актуального забезпечення цивільного захисту й повноваження державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту.

Керівник навчань Сергій Партаян нагадав присутнім, що завдань і повноважень багато й варто розрізняти функції кожного. Зокрема зазначив, що цивільний захист – функція, спрямована на захист населення, територій, навколишнього природного середовища і майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання, ліквідації наслідків і надання допомоги постраждалим.

Керівник навчань наголосив, що організація ліквідації гасіння пожеж та наслідків надзвичайних ситуацій –  повноваження місцевих органів самоврядування, а не як багато вважають, що це повноваження ДСНС.

Зокрема докладніше зупинилися на питаннях забезпечення сповіщення й інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій, забезпечення хімічного, радіаційного й медичного захисту населення, організації укриття населення в захисних спорудах, евакуації населення, забезпечення життєдіяльності постраждалих від надзвичайних ситуацій, навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях.

«Одне з основних завдань – навчання громадян і формування культури життєдіяльності населення. Якщо людина знає, як захиститися, то вона почуватиметься впевнено», – сказав Сергій Парталян.

Також розповіли про роботу й повноваження регіональної та місцевої комісій ТЕБ і НС.

Нагадаємо, під час командно-штабних навчань надзвичайники відпрацьовували гасіння пожежі на автозаправці та зерносушарці. 7 липня провели перевірку органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту до виконання дій з ліквідації умовних надзвичайних ситуацій у Кременчуцькому районі.

Фото: Полтавська ОДА, ГУ ДСНС у Полтавській області

Перейти до вмісту