Ви тут:
Анонс Полтавщина Суспільство 

В Опішні цього року планують провести восьмий фестиваль “Борщик у глиняному горщику”

У 2021 році на Полтавщині планують провести традиційний фестиваль “Борщик у глиняному горщику”. Вже оголосили дату – 14 серпня.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила етнологиня Олена Щербань.

З 8 до 18 години на фестивалі готуватимуть борщі в горщиках у печах, кабицях, грубках за оригінальною народною та авторською рецептурою. Дегустації борщів відбуватимуться щодві години, починаючи з 10-ї. 

“Учасниці з Полтавщини, Черкащини, Житомирщини, Дніпропетровщини, Сумщини, Харківщини, Кіровоградщини, Чернігівщини,  Херсонщини готуватимуть щонайменше по чотири, а то й по п’ять різновидів борщів”, – написала Олена Щербань.

Читайте також: На Полтавщині відкрили музеї хліба та борщу

На фестивалі готуватимуть:

  1. Борщі скоромні (з м’ясцем);
  2. Борщі пісні – вегетаріанські; навіть веганський і сироїдний.
  3. Борщі особливі – автентичні (за маминою, свекрушиною, бабусиною, тобто апробованою часом, технологією приготування).

“Орієнтовне “Борщове меню 2021″: борщі червоні, жовті, чорні, зелені, білі, підбиваний, холодні, гарячі, весільні, різдвяні, буденні, жонаті, один голий, мандрівний, желізний, зі щукою, сомом, линком і без них, із секретним інгредієнтом, квасоляні і грибові, з галушками і вушками. А ще великобудищанський, попівський, заїченський, човнофедорівський”, – повідомила етнологиня.

Нагадаємо, український борщ планують внести до переліку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Задля цього шеф-кухар Євген Клопотенко організував кулінарний батл між чотирма міністрами України, які змагались у приготуванні борщу.

У Семенівській громаді вже анонсували фестиваль “Весела мудрість” у 2021 – його запланували провести 11 вересня. 

Перейти до вмісту