Ви тут:
Відео Культура Суспільство Україна 

Чотири міністри змагались у приготуванні українського борщу

22 грудня у кулінарних змаганнях з приготування кращого борщу змагалися чотири міністри українського Уряду. Захід відбувся на підтримку внесення елементу “Культура приготування борщу” до переліку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. 

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко  поділив учасників на дві команди та  запропонував  на вибір 80% інгредієнтів,  з яких традиційно готують борщ в Україні. Екстравагантний борщ з вишнями вирішили готувати Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції  Ольга Стефанішина та Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. А як основний інгредієнт смажену капусту – для свого борщу обрали Міністр захисту довкілля і природних ресурсів Роман Абрамовський та Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, інформує пресслужба Мінкультури.

“Минулого тижня запропонував колегам-міністрам приготувати разом борщ. Така активність вкрай важлива для промоції страви та включення “Культури приготування українського борщу” до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. У команді із Ольгою Стефанішиною готували борщ за всеукраїнським рецептом! Вийшло смачно, як і у команди-суперників Ігоря Петрашко та Романа Абрамовського. Перемогу здобув борщ, бо по-іншому бути й не могло. Коли український борщ готують українці – завжди виходить смачно”, – поділився враженнями від участі  Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Вишневий борщ на яловичому бульйоні вразив навіть знаного експерта Євгена Клопотенка. Натомість борщ Ігоря Петрашка та Романа Абрамовського отримав приз глядацьких симпатій. 

“Переміг борщ, однак обираючи переможця серед наших гостей, то я віддаю перевагу борщу з вишнями, а борщу зі смаженою капустою – приз глядацьких симпатій. Тепер будемо очікувати, щоб в Україні з’явилися вулиці на честь борщу, пам’ятники, щоб у нас був День борщу та ТВ-шоу”, – сказав голова ГО “Інститут культури України” Євген Клопотенко.

Наступний етап –  підготовка документів для внесення борщу в попередній список елементів нематеріальної культурної спадщини.

Переглянути, як міністри готували борщ, можна далі.

Перейти до вмісту