Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Побиття 7-річного хлопчика у Полтаві: нападники у СІЗО, керівника реабілітаційного центру планують звільнити

У березні на Полтавщині стався випадок, який ледве не закінчився трагічно: у КЗ “Центр соціально-психологічної реабілітації дітей” у Полтаві ледве не задушили 7-річного хлопчика.

Нагадаємо, випадок стався о 01:30. 17-річний вихованець закладу підійшов до ліжка іншого сплячого 7-річного хлопця і почав наносити йому численні удари кулаками по голові та тулубу. Після цього, стягнувши малолітнього на підлогу, почав душити його, стискаючи шию дерев’яною полицею з приліжкової тумби.

Потерпілого без свідомості доставили до реанімаційного відділення КП «Полтавська обласна дитяча клінічна лікарня Полтавської обласної ради» із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забоєм грудної клітини, закритою травмою живота, множинними садинами голови, тулуба та кінцівок.

У Полтавській обласній раді створили депутатську робочу групу, яка проводила службову перевірку.

На засіданні сесії Полтавської облради 28 серпня голова робочої групи та депутат Олександр Алексюк розповів про хід перевірки. Спочатку у справі йшлося лише про одного нападника, розумово відсталого 17-річного підлітка. Пізніше з’ясувалось, що насправді маленького хлопчика били троє підлітків.

Спочатку два підлітки побили маленького вихованця центру, Богданчик це бачив і розповів про це вихователю. Відразу ж троє підлітків вночі підійшли до нього і почали бити. Спочатку на ліжку, потім на підлозі. Коли всі діти у кімнаті почали кричати, прийшов черговий по режиму. Тоді хлопчик вже лежав у крові, ні на що не реагував. Лише дякуючи лікарям дитину витягли з того світу”, – говорить Олександр Алексюк.

За результатами розслідування, 17- та 15-річних нападників (останній мав схильність до сексуального насильства) розмістили у СІЗО на 60 діб. Що ж до керівника реабілітаційного центру, його планують звільнити.

“Наша робоча група рекомендує депутатам обласної ради звільнити із займаної посади директора “Центру соціально-психологічної реабілітації дітей” за неналежне виконання своїх обов’язків. Також згодом я дізнався від хлопчика з центру, який знаходився поруч з Богданчиком у ту ніч, що насильство таки було. Тому я не хочу, щоб Центр реабілітації перетворився у Центр насильства”, – зазначив Олександр Алексюк.

Як ми раніше повідомляли, 7-річний хлопчик перебуває у будинку сімейного типу. В сім’ї, яка знає його. Раніше прийомна сім’я проживала в Лохвиці, а зараз їм надали великий будинок у Глобинському районі.

Перейти до вмісту