Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

У Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей 17-річний вихованець ледь не задушив 7-річного хлопчика

У КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради 21 березня стався випадок, який ледве не закінчився трагічно: 17-річний вихованець центру ледь не задушив 7-річного хлопця.

Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

У запиті Полтавської місцевої прокуратури йдеться, що випадок стався вночі о 1:30. 17-річний вихованець закладу підійшов до ліжка іншого сплячого 7-річного хлопця і почав наносити йому численні удари кулаками по голові та тулубу. Після цього, стягнувши малолітнього на підлогу, почав душити його, стискаючи шию дерев’яною полицею з приліжкової тумби. Втім, хлопець припинив такі дії через персонал закладу, який прибіг на здійнятий шум, і прикинувся сплячим на свому ліжку.

Потерпілого без свідомості доставили до реанімаційного відділення КП «Полтавська обласна дитяча клінічна лікарня Полтавської обласної ради» із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забоєм грудної клітини, закритою травмою живота, множинними садинами голови, тулуба та кінцівок.

17-річний нападник неодноразово перебував на лікуванні у Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні ім. О.Ф. Мальцева з діагнозом: легка розумова відсталість зі значними порушенням поведінки, що потребують лікування та призводить до стійкої соціальної дезадаптації. Згодом, його стан погіршився: він міг адаптуватись у реабілітаційному центрі, тікав з нього, проявляв агресивність по відношенню до інших дітей. До того, 17-річний хлопець проживав в одній кімнаті з 8-ма вихованцями центру, які є значно меншими за віком.

За фактом неналежного виконання працівниками центру професійних та службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітнього внаслідк недбалого до них ставлення, що спричинило істотну шкоду здоров’я потерпілого розпочато кримінальне провадження.

Цей випадок також вивчатиме створена депутатська робоча група.

“Якби не голова Лохвицької райради (хлопчик з Лохвиці), про цей випадок так би ніхто й не дізнався. Добре, що відреагувала прокуратура області. Я розмовляв з директором закладу, тепер хочу, щоб це зробили члени депутатської робочої групи, яку створено. Завдання, які я вбачаю в роботі комісії – чому вихованці різного віку проживають в одній кімнаті. Чи були порушення з боку керівництва закладу? Чи оперативно реагували посадові особи ОДА?”, – прокоментував голова Полтавської облради Олександр Біленький. 

 За підсумками роботи комісії оприлюднять звіт.

 

 

 

 

Перейти до вмісту