Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

“71 неплатник аліментів Полтавщини відпрацював суспільно корисні роботи”, – Олег Тимченко

Суспільно корисні роботи як один із видів покарання для неплатників аліментів було введено першим пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває, що набули чинності 6 лютого 2018 року. Другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, схвалений Верховною Радою 3 липня, посилив відповідальність боржників, зокрема, передбачив кримінальну відповідальність за злісне ухилення від суспільно корисних робіт.

«Цього року 71 боржник відпрацював суспільно корисні роботи в наслідок чого на користь маленьких полтавців сплачено 175 тис. грн аліментів. Крім того, 56 неплатників наразі ще відпрацьовують суспільно корисні роботи», – розповів очільник юстиції Полтавщини Олег Тимченко.

Нагадаємо, що суспільно корисні роботи можуть призначатися на строк від 120 до 360 годин і виконуються не більше восьми годин, а неповнолітніми – не більше двох годин на день. Боржника притягують до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт, якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців.

Крім того, відповідно до законодавства ухилення особи від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт – тягне за собою адміністративний арешт строком до десяти діб.

.

Перейти до вмісту