Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Лохвицькі рятувальники нагадали громадянам правила безпечної поведінки у лісі

Розводячи багаття, люди не зажди дотримуються елементарних правил пожежної безпеки, що у свою чергу може призвести до лісової пожежі, наслідки якої важко передбачити, тож, з метою запобігання пожеж у лісових масивах фахівці Служби порятунку нагадують громадянам про основні правила безпечної поведінки у лісах.

Так, 1 травня співробітники Лохвицького районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області спільно з працівниками  Лохвицького лісництва та Лохвицького відділу поліції провели профілактичний рейд в лісових масивах району.

Під час спілкування, рятувальники нагадували людям про небезпеку розведення відкритого вогню та вручали тематичні пам’ятки з правилами безпечної поведінки у лісі.

«Щоб не допустити лісової пожежі треба перш за все вибрати безпечне місце для розведення багаття та ретельно обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки цигарок, а розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом. Збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати його піском!», – наголошували фахівці Головного управління.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадує, що у разі виникнення пожежі необхідно зателефонувати за номером 101. До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів гасити пожежу можна тільки низову, збиваючи полум’я гілками листяних порід дерев, заливаючи водою чи засипаючи ґрунтом. Відійдіть на безпечну відстань і чекайте на рятувальників чи працівників лісового господарства. Бережіть ліс від пожеж! Тільки спільними зусиллями можливо зберегти лісові багатства від вогню!

Перейти до вмісту