Refresh

This website np.pl.ua/2024/05/u-poltavi-rozpochavsia-kraieznavchyy-artvikend-shevchenko-v-kubi/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві розпочався краєзнавчий артвікенд «Шевченко в кубі»

У Полтаві розпочався краєзнавчий артвікенд «Шевченко в кубі»

У Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського стартував триденний краєзнавчий артвікенд «Шевченко в кубі» – фестиваль, присвячений постаті Тараса Шевченка.

Про це повідомила Полтавська ОВА.

Кобзар зображував Полтавщину і Полтаву в літературних та художніх творах. У нашому місті митець намалював хату Івана Котляревського та Хрестовоздвиженський монастир – два краєвиди, що згодом стануть одними з найупізнаваніших локальних пейзажів.

«Життєві і творчі зв’язки Шевченка з Полтавщиною були досить тривалими. Розглядати й аналізувати творчість знакових постатей під новою оптикою, в цікавих форматах завжди пізнавально та корисно. Такі заходи надзвичайно потрібні в культурно-мистецькому просторі. Дуже добре, що їх ініціює творча, небайдужа, свідома молодь. Ці проєкти завжди знаходитимуть підтримку й на обласному рівні», – зауважив Антон Чубенко.

Назва «Шевченко в кубі» поєднує в собі декілька сенсів. Перший – пам’ятник Шевченку в Полтаві виконаний у стилі кубізму. Другий – Шевченко – не лише поет і художник, але й національний геній. Фестиваль складається з трьох частин – музичної, лекційної та театральної. В обласному центрі він триватиме протягом трьох днів на трьох основних локаціях – у краєзнавчому музеї, Полтавському державному аграрному університеті, театрі імені М. Гоголя.

Запрошуємо всіх охочих відвідати фестиваль.

Перейти до вмісту