Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна працює з партнерами над пакетом стримування Росії, – МЗС

Україна працює з партнерами над пакетом стримування Росії, – МЗС

Дії Росії на кордоні з Україною є частиною її агресії проти Європи.

Про це заявив Радіо Свобода міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Ризі після засідання саміту міністрів закордонних справ країн НАТО 1 грудня.

За словами міністра, розташування російських військ вказує на можливі приготування до нової військової операції Кремля проти України.

“Ця ситуація в регіоні повинна розглядатися в комплексі: російська військова активність на українських кордонах, використання мігрантів як зброї, енергетична криза в Європі, спроби дестабілізувати Україну зсередини, російські спроби розвалити похитнути нормандський формат і Тристоронню контактну групу, спроби дестабілізувати Балкани, підвищення кількості кібернападів і кампаній із дезінформації – все це є елементами різнопланової російської гібридної агресії проти Європи”, – зазначив Дмитро Кулеба.

Він висловив думку, що наразі Європа “переживає критичний момент” і що “необхідно показати силу, аби уникнути необхідності потім її доводити”.

“Україна працює пліч-о-пліч із нашими партнерами, щоб укласти та втілити цілісний пакет стримування. Метою є досягнути простої мети: стримати Росію від військових дій”, – пояснив міністр.

Читайте також: “Маємо бути готовими до найгіршого”: у НАТО занепокоєні концентрацією військ РФ на кордоні України

Пакет, за словами дипломата, передбачає “політичний тиск та потужні сигнали, економічні заходи”, на випадок, якщо Москва піде на ескалацію.

“І третій елемент – поглиблення безпекової та оборонної співпраці з Україною. Насправді, сильна Україна – це найкращий стримуючий фактор, аби запобігти будь-яким подальшим військовим заходам. Сильна Україна означає сильний і витривалий східний фланг НАТО”, – сказав голова МЗС.

Нагадаємо, минулої доби на Донбасі загинув український військовий, один цивільний – поранений.

Перейти до вмісту