Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві до Дня Гідності та Свободи вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та поклали квіти до меморіальних знаків

У Полтаві до Дня Гідності та Свободи вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та поклали квіти до меморіальних знаків

Представники влади області поклали квіти до підніжжя меморіальних знаків Героїв Небесної Сотні та полеглим учасникам АТО.

21 листопада в Україні цьогоріч вже увосьме відзначатимуть День Гідності та Свободи.

З нагоди Дня Гідності та Свободи представники обласної влади – перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступник голови обласної державної адміністрації Максим Калінін, керівник апарату обласної державної адміністрації Катерина Бойко та директор Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації Ірина Удовиченко – поклали квіти до підніжжя меморіальних знаків Героїв Небесної Сотні та полеглим учасникам АТО, біля яких запалили 178 імпровізованих свічок на вшанування пам’яті загиблих українських військових.

День Гідності та Свободи в Україні відзначається щороку 21 листопада в день початку двох доленосних подій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Наприкінці листопада 2013 року розпочались перші протестні акції у відповідь на рішення проросійського режиму Януковича щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, які увійшли в історію України 21 століття як Революція Гідності. Полтавщина теж виявила солідарність з киянами: протягом листопада 2013-го – лютого 2014 року відбулася низка протестних акцій.

[metaslider id=835202]
Перейти до вмісту