Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Бюджет участі Полтавської області: 162 проєкти допустили до голосування

Бюджет участі Полтавської області: 162 проєкти допустили до голосування

На цьогорічний Бюджет участі Полтавської області подали 170 проєктів з 50 громад.

Про це повідомила заступник голови Полтавської обласної ради Лілія Руроєва на засіданні робочої групи з реалізації обласної програми “Громадські бюджети Полтавщини на 2021-2023 роки”, яке відбулося 10 вересня.

Зокрема, 51 проєктів подали сільські громади, 49 – селищні та 70 – міські. Найбільше проєктів надіслали з чотирьох громад – Хорольської (23), Лубенської (9), Решетилівської (6) та Шишацької (5).

Найпопулярніші напрями, за якими подавали проєкти, стосуються комунального господарства (37 %), освіти та культури (26 %), спорту і туризму (19 %).

Читайте також: ШГБ Camp 2021: у Потоках навчали учнів писати проєкти Шкільного громадського бюджету Полтавщини

До голосування робоча група допустила 162 проєкти, вісім — відхилили.

“У голосуванні можуть брати участь 162 проєкти, з урахуванням тих, які потрібно доопрацювати. Відповідно, вісім проєктів відхиляємо”, – зазначила Лілія Руроєва.

Голосування за проєкти “Бюджету участі Полтавської області – 2021” стартує 14 вересня. З ними можна ознайомитись на порталі Smart Region Полтавської області за посиланням. Голосування, яке триватиме до 30 вересня.

Нагадаємо, у Полтавській облраді визначили обсяг фінансування з обласного бюджету для проєктів сільських, селищний та міських рад. Фінансування здійснюється з обласного та міського (сільського чи селищного) бюджетів: 50% на 50%. Орієнтовна вартість одного проєкту – 200 тисяч гривень (до 100 тис. з обласного бюджету).

Перейти до вмісту