Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Хто претендує на посаду ректора Полтавського педуніверситету: назвали імена кандидатів

На сайті Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка оприлюднили лист Міністерства освіти і науки з імена кандилатів на посаду ректора вишу.

Вибори ректора навчального закладу відбудуться 29 вересня 2021 року.

Таким чином, на посаду ректора претендують троє кандидатів:

Марина Гриньова

У 1983 році закінчила Полтавський державний педагогічний інститут імені В.Г. Короленка за спеціальністю “Біологія і хімія”. Трудову діяльність розпочала у 1983 році у Полтаві учителем хімії та біології ЗОШ № 30. З 1986 року працює у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка на посаді асистента кафедри природничих і математичних дисциплін. У 1995 році призначена проректором з навчальної роботи. З 1995 року і до тепер є деканом природничого факультету, з 2002 року очолює кафедру педагогічної майстерності та менеджменту.

Ольга Ніколенко

Літературознавець, доктор філологічних наук (1996), професор (2002), заслужений діяч науки і техніки України (2008), почесний професор Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка (2017). Очолює кафедру світової літератури педагогічгого університету. З 1988 року на національних телеканалах України була авторкою і ведучою понад 100 освітніх програм про видатних діячів українського та світового письменства. 2009 р. у складі творчої групи Полтавської державної обласної телерадіокомпанії «Лтава» брала участь у створенні д/ф «Дороги Гоголя» (авторка сценарію іведуча), 20102011 рр. д/ф «Соловецькі в’язні з України: Микола Зеров», 20162017 рр. д/ф «Соловецькі в’язні з України: Лесь Курбас, Микола Куліш» (авторка сценарію), які відзначені дипломами на міжнародних кінофестивалях «Дніпросінема» та «Відкрий Україну!» (20092012)

Роман Сітарчук

Перший проректор, доктор історичних наук, професор.

Нагадаємо, перший конкурс МОН оголосило з датою проведення виборів 7 квітня. Тоді за посаду ректора змагались троє кандидатів – професори Марина Гриньова, Василь Фазан та Сергій Шевчук. У першому турі не вдалось обрати ректора, оскільки жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів.

Тому оголосили другий тур, в який вийшли двоє кандидатів – Марина Гриньова і Сергій Шевчук, за яких у першому турі віддали 40,86% і 42,89% голосів відповідно. У другому турі голоси серед кандидатів розділились таким чином: за Марину Гриньову віддали 211 голосів (49,65%), за Сергія Шевчука – 189 голосів (44,47%). Таким чином, жоден з кандидатів не отримав понад 50% голосів.

Відповідно до змін до закону про вищу освіту щодо удосконалення процедури виборів ректорів вишів, обраною керівником закладу вищої освіти вважається кандидатура, яка набрала понад 50% голосів осіб, які взяли участь у голосуванні під час другого туру виборів.

 

Перейти до вмісту