Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

На посаду ректора Полтавського педагогічного університету претендує троє кандидатів

7 квітня цього року у Полтавського національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка відбудуться вибори ректора.

На сайті навчального закладу оприлюднили програми кандидатів на посаду ректора. Відомо, що претендують троє кандидатів. Це доктор педагогічних наук, професор Марина Гриньова, доктора педагогічних наук, професор Василь Фазан і доктор географічних наук, професор Сергій Шевчук.

Марина Гриньова

Василь Фазан

Сергій Шевчук

Згідно з наказом МОЗ, адміністрація закладу повинна забезпечити проведення виборів ректора з дотримання карантинних обмежень.

Нині університет очолює Микола Степаненко (з 2009 року).

Верховна Рада ухвалила зміни до закону про вибори ректора у вишах. Якщо у виборах взяли участь два і більше кандидатів, але жоден з них не набрав більше 50% голосів, то на сьомий календарний день після проведення першого туру проводиться другий тур виборів.

Ректором вишу стане людина, яка набрала більше 50% серед виборців у першому турі або більше 50% голосів осіб, які взяли участь у голосуванні у другому турі.

Якщо вибори визнані такими, що не відбулись або жоден з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів, то протягом тижня визначать дати нового конкурсу на заміщення посади керівника вишу.

 

Перейти до вмісту