Ви тут:
Освіта Прес-релізи Суспільство Україна 

Українські школи отримали понад 1 млн 110 тисяч гривень на STEM-обладнання

Фонд Mondelеz International Foundation у партнерстві з Центром “Розвиток КСВ” оголосив результати проєкту “Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів”. З 2018 року організаторам проєкту, спрямованого на популяризацію здорового способу життя, вдалося залучити понад 1700 шкіл по всій Україні та охопити понад 250 000 українських школярів, а також батьків та вчителів. 

цього, в ході проєкту найбільш активні школи отримали гранти на STEM -обладнання на загальну суму близько 1 млн 110 тисяч гривень.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), кількість дітей та підлітків, які мають зайву вагу, зросла з 4% у 1975 році до 18%. В Україні ситуація також невтішна, адже щороку фіксують близько 15,5 тис. нових випадків ожиріння в дітей. Експерти вважають, що причиною поширення надмірної ваги серед молоді є неправильне харчування вдома та в школі, а також зниження фізичної активності. Саме на цих ключових напрямках фокусувався проєкт Healthy Schools, метою якого стало навчити дітей вести здоровий спосіб життя і заохотити дотримуватися корисних звичок у майбутньому.

Протягом 2018-2021 років Mondelēz International Foundation та його партнери працювали зі школами та громадами в 14 країнах. В Україні проєкт стартував у квітні 2018 року в Київській та Сумській областях, а з вересня того ж року став загальнонаціональним. Загалом за час існування програми у ній взяли участь більше 1700 шкіл як з великих міст, так і з невеликих містечок та сіл з усієї країни.

“Школа – це середовище, в якому формуються та закладаються звички на все життя. Тому популяризація здорового способу життя серед школярів – це інвестиція у майбутнє здорове та щасливе покоління. Важливою складовою здорового способу життя є збалансоване харчування. Компанія Mondelēz International виготовляє широкий асортимент шоколаду, печива та іншої продукції, яка може бути смачним та поживним перекусом в рамках збалансованого та різноманітного харчування. Тож нам дуже приємно відзначити, що завдяки проєкту Healthy Schools нам вдалося створили спільноту із понад 1700 шкіл, які хочуть бачити своїх школярів здоровими та щасливими, та охопити майже у 14 разів більше учнів, аніж ми планували спочатку”, – прокоментував генеральний директор “Монделіс Україна” Андрій Самусенко.

Під час навчального року школи-учасники виконували завдання надані організаторами, а також проводили додаткові активності – конкурси, флешмоби чи інтерактивні уроки, присвячені трьом складовим програми: спорт, правильне харчування та ментальне здоров’я. За результатами реалізації власних міні-проєктів найбільш активні навчальні заклади отримували гранти на обладнання для STEM-лабораторій. За весь час існування програми переможницями стали 30 шкіл з різних куточків України, які здобули гранти на загальну суму близько 1 млн 110 тисяч гривень.

Після завершення блоків програми організатори проводили у школах опитування, які продемонстрували, що учні стали більше займатися спортом, більш правильно харчуватися та хотіли б, аби активності, започатковані під час участі у змаганні, проводились у їхньому навчальному закладі і надалі.

“3 роки Healthy Schools це тисячі заходів, флешмобів, конкурсів, інтегрованих уроків та активностей на тему здоров’я. Ми пишаємось тим, що багатьом школам вдалося досягти сталих змін: наприклад, урізноманітнити меню, створити простори для відпочинку та зони для творчості, змінити формат шкільних руханок та активізувати учнів на перервах. Більшість навчальних закладів створили активні команди, які продовжуватимусь організовувати здорові заходи для учнів, батьків, вчительської спільноти та місцевої громади”,ділиться керівниця Центру “Розвиток КСВ” Марина Саприкіна.

Більше деталей на сайті програми.

 

ФОТО ілюстративне

Перейти до вмісту