Ви тут:
Відео Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Фотодень та “Легенди музейного дворика”: у Краєзнавчому музеї Полтави відзначають міжнародне свято

18 травня у всьому світі відзначають Міжнародний день музеїв. Цього дня, зазвичай, всі музеї можна відвідати безкоштовно.

До акції долучився і Краєзнавчий музей імені Василя Кричевського — головна музейна візитівка області. Працівники музею спеціально до професійного свята підготували екскурсійну програму “Легенди музейного дворика”.

Екскурсія є театралізованою, адже таємниці музею, дворика та інші історичні моменти розповідають дружина Василя Кричевського, Мавка, Мотря Кочубей, ролі яких виконують працівники музею.

Таку екскурсію відвідала заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

“Дуже хочеться, щоб слово “музей” та “музейна установа” не викликали у більшості людей нудьгу. На жаль, є такий стереотип, що музей це нудно, нецікаво або тільки для школярів. Але якщо будь-кому запропонувати таку екскурсію, я впевнена, що байдужих людей не залишиться. Тому кожен музей повинен зберігати свої цікавинки. Якими б експонатами не були переповнені музеї, дуже важливо, як доносити всю інформацію. І ця екскурсія — яскравий приклад, як можна зацікавлювати людей”, – зазначила Катерина Рижеченко.

Читайте також: 18 травня – Міжнародний день музеїв: які заходи проводяться на Полтавщині

За словами заступника директора музею Катерина Бабіч, екскурсію “Легенди музейного дворика” ще доопрацюють і її можна буде замовляти будь-яким туристам.

“Ми сьогодні спробували привітати музейну спільноту, підготували невеличку театралізовану екскурсію. Її доопрацюють і “Легенди музейного дворика” у вигляді театралізованої екскурсії також буде всім доступна. На мою думку, час музеїв настав, тому відкриваємо музейну Україну”, – розповіла заступник директора музею.

Читайте також: #відкриваймузейнуУкраїну: ТОП-7 фактів про Полтавський краєзнавчий музей

Також тільки 18 травня, у Міжнародний день музеїв, у дворику Краєзнавчого музею працює фотозона — будь-хто охочий безкоштовно може отримати фото або відео за допомогою відеоспінера 360 градусів.

“Ми спонукаємо фотографів і людей фотографуватись у музеї. Це безкоштовно. Це відеоспінер 360, він знаходиться у дворику музею. Якщо погіршаться погодні умови, він працюватиме в приміщенні музею”, – додала Катерина Бабіч.

Роботу музейного дворика сьогодні продовжили до 19:00.

Цього дня у Краєзнавчому музеї відбудуться такі заходи:

– о 14:00 відбудеться презентація наукового енциклопедичного видання “Звід пам’яток історії та культури України. Полтавська область. Машівський район”.

– о 16:00 – вечір пам’яті з нагоди 70-річчя від дня народження полтавського архітектора Валерія Трегубова.

Перейти до вмісту