Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Споживачі будуть з гарячою водою”, – “Полтаватеплоенерго” про підписання компромісного договору

29 квітня у Києві обласне комунальне підприємство “Полтаватеплоенерго” підписало договір з ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” про постачання природного газу для забезпечення полтавців гарячою водою.

Про це повідомив під час пресконференції 30 квітня в.о. гендиректора ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” Олександр Олексенко.

“Вчора ввечері підписали договір з дочірньою структурою НАК “Нафтогаз” ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг””. Поки що на один місяць. З нами були теплопостачальні підприємства Києва, Запоріжжя, Харкова та інші. Тож, з 1 травня наші споживачі – мешканці Полтави, Карлівки, Решетилівки та Котельви – будуть з гарячою водою”, – розповів Олександр Олексенко.

Договір підписали лише на один місяць, але Олександр Олексенко впевнений, що співпраця продовжуватиметься.

“Головне, держава визнала, що заборгованість – це не провина підприємства (ред. – мова йде про понад 500 млн грн). Це системна проблема, яка закладена принципами державного регулювання у теплоенергетиці. Зараз ми сплачуємо постачальнику 100 % коштів. Це — кредитні, які надав “Укргазбанк””, – зазначив в.о. гендиректора ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго”.

Олександр Олексенко, зазначив, що підприємство буде постійно моніторити та шукати вигідні умови на ринку:

“Ми отримали можливість працювати на ринкових умовах щодо закупівлі природного газу”

Щодо підготовки до наступного опалювального сезону технічний директор Володимир Пасічко зазначив, що робота триватиме.

“Виконання графіку підготовки котельного обладнання не повинно залежати від наявності/відсутності природного газу. Зиму ніхто не відмінить. Тож будемо виконувати за планом”.

Крім того, під час пресконференції повідомили, що відтепер природній газ постачатимуть на котельні.

“Якщо споживачі, які отримують послугу від окремої котельні, не забезпечуватимуть відповідні рівні розрахунку, то ця котельня не отримає газу”, – додав Олександр Олексенко.

Також в.о. гендиректора ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” зазначив, що Асоціація теплоенергетичних підприємств ініціює жорсткі зміни щодо системних неплатників.

Нагадаємо, 26 квітня обласне комунальне підприємство “Полтаватеплоенерго” отримало попередження від газотранспортної компанії про припинення із 1 травня цього року газопостачання до об’єктів підприємства. Таким чином, споживачі могли залишитися без гарячої води. Перший заступник директора ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” Ігор Процай розповів про заборгованість та сценарії розвитку вирішення ситуації з газопостачанням.

Перейти до вмісту