Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Вакцинуватимуть людей 80+: на Полтавщині запрацювали 17 кабінетів щеплень

На 21 березня у Полтавській області вже імунізували понад 5 тисяч людей. В регіоні переходять на другий етап вакцинації — щеплюватимуть сімейних лікарів, працівників соціальної сфери, а також людей віком 80+.

Також вже в області запрацювали 17 кабінетів щеплень. Невдовзі розгорнуть всі 75 пунктів.

“Щепили понад 5 тисяч людей. Ми переходимо на другий етап вакцинації. У нас було розроблено 75 кабінетів щеплень. Зараз розгортаємо 17 кабінетів. Їхнє завдання — щепити працівників первинної допомоги, тобто тих, хто не вакцинувався. Потім вони щеплюватимуть людей віком 80+. З 28 березня переходимо на інший рівень — працюватимуть всі пункти щеплення. Через “Дію” в нас записано понад 7 тисяч людей”, – зазначив директор Департамент охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

Читайте також: В Україні розпочинається чергова ланка другого етапу вакцинації: імунізація сімейних лікарів та відкриття стаціонарних пунктів щеплення

За словами голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова, з 5 тисяч вакцинованих 300 людей — публічні люди та громадські діячі. Жодних серйозних алергічних реакцій на вакцину в області не зафіксували.

Нагадаємо, щеплення вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield) зробив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов разом із заступниками — Дмитром Луніним та Катериною Рижеченко. Також щепилась народна депутатка України Анастасія Ляшенко.

Читайте також: У Полтавській громаді планують посилити карантинні обмеження

Записатись у чергу на вакцинацію можна такими способами: заповнивши анкету на сайті або в мобільному додатку Дія; зателефонувавши в контакт-центр МОЗ із питань COVID-19: 0 800 60 20 19; звернувшись до свого сімейного лікаря.

Перейти до вмісту