Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтавській громаді планують посилити карантинні обмеження

Збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію змушує посилювати карантинні обмеження в області.  Найбільше випадків захворювання фіксують у Полтавській громаді.

Цього тижня планують провести регіональну комісію ТЕБ і НС, де розглянуть посилення карантинних обмежень. Про це наголосив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

“Раніше у нас щодня було 100, 200 випадків захворювання. Зараз буває і більше 500 осіб. Зрозуміло, що осередком спалаху є Полтава. Минулого тижня провели засідання регіональної комісії ТЕБ і НС, ввели додаткові обмеження. Ми спостерігаємо за динамікою, однак нинішні цифри, говорять про те, що цього тижня будемо планувати засідання регіональної комісії ТЕБ і НС, де, скоріш за все, посилюватимемо карантинні обмеження. Бо іншого виходу у нас немає”, – повідомив Олег Синєгубов.

За словами директора Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віктора Лисака, лише за минулу ніч у Полтаві діагностували 141 випадок пневмонії та госпіталізували 52 пацієнтів.

“Різко збільшилась кількість бригад екстреної меддопомоги, все більше діагностують випадки гострої респіраторної вірусної інфекції, збільшилась кількість телефонних дзвінків на гарячу лінію. За минулу добу таких дзвінків було понад 40. Тобто, надаються консультації щоб заспокоїти населення, надати консультативну допомогу”, – зазначив Лисак. 

19 березня у Полтавській області зафіксували 543 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію.

Нагадаємо, з 20 березня у Полтавській громаді запровадили додаткові обмеження — заборонено проводити розважальні, культурні, релігійні масові заходи, обмежили роботу закладів освіти. А в кінотеатрах, громадському транспорті, закладах позашкілля, спортзалах, закладах харчування посилили протиепідемічні заходи.

На 21 березня, за даними МОЗ, Полтавська область перебуває у “помаранчевій” зоні карантину.

Перейти до вмісту