Ви тут:
Відео Освіта Полтавщина Суспільство 

У Полтаві дитячі садочки працюватимуть, а школярів планують перевести на дистанційне навчання

З 22 березня у Полтаві розпочнуться шкільні весняні канікули. Протягом цього періоду у місті спостерігатимуть за ситуацією з COVID-19. Якщо ситуація погіршуватиметься, після канікул запроваджуватимуть дистанційне навчання.

Наразі ж карантин в закладах освіти не оголошують. Про це повідомив голова Полтавської громади Олександр Мамай на нараді у Полтавській ОДА з питань протиепідемічних заходів.

“Завтра (19 березня) останній день навчання у школярів. З понеділка розпочнуться канікули. Протягом тижня спостерігатимемо за ситуацією і тоді будемо приймати рішення. Що стосується дитячих садочків, то вони працюватимуть у звичайному режимі. Після канікул будемо дивитись на ситуацію. Учні початкової школи повинні ходити до школи. Якщо буде ситуація погіршуватись, будемо переводити 5-11 класи на дистанційне навчання”, – зазначив Олександр Мамай.

Нагадаємо, Полтавщина потрапила до “помаранчевого” рівня адаптивного карантину.

В.о. директора Полтавського обласного лабораторного центру Андрій Хайлов запропонував продовжити весняні канікули, щоб вони тривали два тижні.

“Потрібно продовжувати весняні канікули для школярів на два тижні. Таким чином, буде період в 14 днів, який визначений ВООЗ. Також потрібно приймати рішення про вищі навчальні заклади і профтехучилища. Це зменшить навантаження на транспорт, менше студентів буде їздити в транспорті. Оскільки зараз іде новий мутований штам вірусу, він вражає більш молоде населення і дітей”, – закцентував Андрій Хайлов.

Нагадаємо, у Полтаві вже вирішили тимчасово закрити бібліотеки, музеї, театри.

Перейти до вмісту