Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці відкрилася виставка “Жіночі забаганки”

У картинній галереї Наталії Юзефович розпочала роботу персональна виставка “Жіночі забаганки”, члена  Національної Спілки художників України Зої Авраменко.

В експозиції представлено більше 30 робіт,  виконаних в техніці акварелі, олійного живопису та графіки.

Роботи створені в улюблених жанрах художниці – квіткові натюрморти, архітектура  рідного міста та пейзажі, в яких художниця відтворює красу не тільки Полтавщини а й Криму, як згадка про чудову природу півострова.

Експоновані на виставці  роботи – безумовно жіноча творчість, це відображається в деталях: акцент на прикрасі на передньому плані натюрморту, перевага квіткових мотивів, омріяна подорож  і сподівання.

Читайте також: У Кременчуцькій міській художній галереї відкрилася ювілейна персональна виставка живопису і графіки

Довідка: Авраменко Зоя Броніславівна народилась 8 лютого 1966 році у Кременчуці. У 1995  закінчила Харківський Державний педагогічний університет  художньо-графічний факультет. Згодом, у 1997 році, отримала спеціальність дизайнера художньо-графічних програм.

Творчій шлях почала художником – ілюстратором в м. Харкові. Після повернення до Кременчука, у 2000 році,  працювала художником – дизайнером в рекламних агенціях міста, викладачем креслення і малювання в ЗОШ № 20, № 21, екскурсоводом  в Кременчуцькій міській художній галереї.

Наразі мисткиня реалізує себе в двох напрямках: як художниця та як педагог – викладає в приватній студії та керує художньою студією для дорослих і дітей «Колібрі» в МПК, є учасником пленерів,   приймає участь в міських, регіональних та Всеукраїнських художніх виставках. Роботи художниці знаходяться в фондах музеїв України, в приватних колекціях в Україні та за кордоном.

Пані Зоя активно займається громадською діяльністю, за її ініціативи створена творча Спілка кременчуцьких художників “Співдружність”, метою якої є допомога творчим людям з обмеженими фізичними можливостями.

Виставка триватиме протягом місця, до 28 лютого 2021 року. 

Інформація і фото Facebook: Кг Наталії Юзефович

Перейти до вмісту