Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

Ситуацію з Полтавським центром соціально-психологічної реабілітації обговорювали на національному телеканалі

1 лютого в ефірі телеканалу “Інтер” вийшов випуск програми “Стосується кожного”, де розбирались із ситуацією, що сталась в інфекційному відділенні 1-ї міської лікарні — 13-річний хлопець зґвалтував 5-річну дівчинку.

Обоє — вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації.

Це діти зі складною долею. Як їх можна було самих залишити в одній палаті лікарні? Якщо зараз не розберемось у цьому, всі фактори, чинники цієї ситуації, то не будемо знати, як діяти і протидіяти цим речам. Їх потрібно попереджувати. Потрібно провести комплексну перевірку по кожному випадку. Там не так багато дітей”, – зазначила депутат Полтавської обласної ради Людмила Мірошниченко.

Як тільки ми дізнались про цю ситуацію з дівчинкою, ми миттєво відреагували. Зараз робимо все, щоб повернути її до нормального життя. Триває процес реорганізації закладу, це не ліквідація. У нас звільнилося приміщення площею 2,5 тис. кв.м. замість нинішніх 800 кв.м. у Центрі. Це по суті зміна юридичної адреси. Там набагато кращі умови, ніж є зараз”, – розповіла начальник Служби у справах дітей Полтавської ОДА Ірина Фоменко.

У березні 2020 року стався ще один інцидент — у Центрі соціально- психологічної реабілітації ледь не задушили 7-річного хлопчика.

Нагадаємо, на сесії 29 грудня прийняли рішення про реорганізацію закладу шляхом приєднання до Гадяцького дитячого будинку.

Питання реорганізації не виникло після випадку зґвалтування дівчинки. Ситуація була ініційована, винесена на розгляд ще минулої каденції обласної ради після інциденту, що стався у березні. Основними чинниками які призвели до наступної події – неможливість розмежування дітей за віком. Хто понесе відповідальність по інциденту з дівчинкою: лікарня чи центр — вирішить суд. Триває службове розслідування”, – розповіла заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

Перейти до вмісту