Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині розпочалась вакцинація проти COVID-19

25 лютого у Полтаві вакциною Oxford/AstraZeneca (CoviShield) розпочали щеплювати проти коронавірусної інфекції лікарів.

Вакцинувався лікар-інфекціоніст Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні Павло Капустян.

“Щеплення роблю добровільно. Всіх закликаю бути відповідальними та, за можливості, робити щеплення. Пандемія – це страшне. Подолати її ми можемо тільки разом: суворо дотримуючись елементарних правил карантину та, в майбутньому, вакцинувавшись”, – зазначив Павло Капустян. 

Першим в області щеплення зробив лікар-інфекціоніст Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні Роман Пономаренко.

“В мене не виникало одних сумніві щодо вакцинації проти коронавірусної інфекції. Незважаючи на те що восени я перехворів на COVID-19 я вирішив щепитись. Адже щодня бачу у лікарні тяжко хворих. А перебіг повторного захворювання може бути більш тяжким, ніж перший. Почуваю себе добре. Лише разом, вакцинувавшись, ми можемо подолати цю пандемію”, – розповів Роман Пономаренко.

За його словами, лікар пропагує вакцинацію серед знайомих та через соцмережі. Відсьогодні він щодня викладатиме на сторінці в Instagram інформацію про своє самопочуття.

Додамо, що у Кременчуці вакцинацію розпочнуть 26 лютого. Загалом, в області планують щодня вакцинувати по 100 людей. Всього розраховують зробити щеплення 4 тисячам медиків, зазначив під час брифінгу з нагоди старту вакцинацї перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Читайте також: На Полтавщині планують провакцинувати понад 4 тисячі медпрацівників

Нагадаємо, Полтавщина отримала 19 тисяч 300 доз вакцини Oxford/AstraZeneca. На першому етапі заплановано щепити понад 6 700 людей, серед яких більше 4 тисяч медики. Це – працівники мобільних бригад із вакцинації; лікарень, які надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19; працівники екстреної медичної допомоги, а також працівники та мешканці спеціалізованих інтернатних закладів.

Для вакцинації на першому етапі будуть залучені 2 мобільні бригади з Полтави та Кременчука. Вони пройшли відповідне навчання від фахівців ВООЗ та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Щеплення – безкоштовне й добровільне, за попередньо підготовленими списками.

Нагадаємо, перше щеплення в Україні зробили 24 лютого у Черкасах лікарю-реаніматологу.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що вакцинацію потрібно провести в максимально стислі терміни, щоб медики вчасно отримали захист.

“Україна забезпечена вакцинами для першого і другого етапу згідно з планами МОЗ та має домовленості для вакцинації на наступні етапи. Ми отримали надійну вакцину від визнаного в світі виробника – британсько-шведської компанії AstraZeneca (CoviShield), яка відповідає стандартам безпечності та якості, і широко використовується провідними країнами Європи та світу”, – сказав Максим Степанов.

Перейти до вмісту