Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

У Полтаві люди мітингували проти підвищених тарифів

31 січня у Полтаві люди зібрались на мітинг про підвищених тарифів на комунальні послуги.

Спочатку мітингувальники розгорнули плакати біля пам’ятника Тараса Шевченка напроти Краєзнавчого музею.

Одна з протестуючих Тетяна Донченко повідомила, що на Полтавщині створили “Рух опору тарифному геноциду”.

“У Хоролі була створена група з небайдужих полтаців. Це представники Лубен, Кременчука, Оржиці, Миргорода, Хоролу, Нових Санжар, Полтави і Чутового. Прийняли рішення про створення “Руху опору тарифному геноциду”. Була пропозиція, щоб цей рух опору був поширений на всю Україну. Ми звертаємось до всіх областей України про об’єднання в єдиний рух, який надасть можливість чітко зазначати перед владою наші вимоги”

Відео 0532.ua

Далі мітингувальники прийшли на площу перед Полтавською ОДА. До них вийшов голова Полтавської облради Олександр Біленький.

“Полтавська обласна рада не встановлює тарифів ні на тепло, ні на електроенергію. Ні затверджує, ні узгоджує, ні погоджує. Ні газ, ні електроенергію обласна рада не затверджує, ні погоджує. 29 грудня за кілька днів до змін тарифної політики Полтавська облрада прийняла звернення до Кабміну, НКРЕКП, до всіх, кого це стосується, щоб накласти мораторій. Ми це зробили перші в Україні. Коли ситуація почала заходити в глухий кут, міські голови Лубен, Миргорода, Гадяча з народним депутатом Олегом Кулінічем поїхали до керівника НКРЕКП та до Прем’єр-міністра України  і віддали всі документи прямо в руки. Полтавська обласна рада категорично проти підняття тарифів. За нашим принципом зробили кілька обласних рад та майже всі громади Полтавської області”, – розповів Олександр Біленький.

Відео 0532.ua

Нагадаємо, в Україні встановили граничну межу тарифи на розподіл газу.

Читайте також: “Полтавагаз збут” назвав ціну за газ для населення у лютому

Також  18 січня на своєму засіданні Уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр.

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що зниження ціни газу до 6,99 грн за кубометр станеться у лютому, тож платіжки зі зниженою ціною за газ прийдуть лише у березні.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков днями підписав постанову щодо встановлення спецтарифу на використання електроенергії до 100 кВт/год.

 

 

 

ФОТО: zmist.pl.ua

 

Перейти до вмісту