Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У 2021 році на Полтавщині встановлять ще шість комплексів автоматичного зважування вантажівок у русі

У 2020 році в Полтавській області встановили два комплекси автоматичного зважування вантажних автомобілів у русі (WiM) – в селі Підгорівка Козельщинського району на дорозі М-22 Полтава-Олександрія та у Кобеляцькому районі на дорозі Н-31 Дніпро-Решетилівка.

У 2021 році в області планують встановити ще шість таких комплексів. Про це повідомили в Укравтодорі.

Через такий комплекс автоматично зчитується ряд показників: номерний знак, габаритні розміри, маса, кількість осей, швидкість руху автомобіля, тощо. Вплив людського фактора відсутній.

Комплекс автоматичного зважування вантажівок у русі Weigh-in-Motion (WiM) – це розумна система збору інформації про рух транспортних засобів українськими дорогами. Вона гарантує точні вимірювання з мінімальною похибкою, збір необхідних даних про транспортний засіб. 

Нагадаємо, перший комплекс зважування транспорту в русі встановили на дорозі М-22 Полтава-Олександрія у селі Підгора Козельщинського району. Його відкрили 11 листопада. 

Майданчик перекриває дорогу по всій ширині, а фіксація руху здійснюється цілодобово. Навантаження на кожну вісь вимірюється як мінімум у трьох послідовних точках.

Система зберігає інформацію про пересування більше ніж 10 000 автомобілів в одному напрямку вагою не менше 3,5 тонн. Температурний діапазон від -30°С до +40°С. Компоненти захищені від можливих перенапруг. 

Уся зібрана інформація передається до Державної служби України з безпеки на транспорті. 

Перейти до вмісту