Refresh

This website np.pl.ua/2020/12/na-poltavshchyni-nadzvychaynyky-nahadaly-rybalkam-pro-nebezpeku-pid-chas-perebuvannia-na-l-odu/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині надзвичайники нагадали рибалкам про небезпеку під час перебування на льоду

У Полтаві та Кременчуці на замерзлих водоймах рятувальники провели профілактичні бесіди щодо дотримання правил безпечної поведінки на льоду.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС у Полтавській області.

Надзвичайники нагадали основні правила безпечної поведінки на льоду та розповіли про основні способи порятунку людей, які опинилися у холодній воді. Для того, щоб люди не забували та дотримувалися елементарних правил безпеки рятувальники вручили тематичні листівки.

“У разі потрапляння в крижану воду необхідно не піддаватись паніці, не кричати, якщо поруч нікого немає, адже так тільки даремно витратите сили, не робити різких рухів, стабілізувати подих, уникати занурення з головою. Потрібно розкинути руки в сторони та постаратися зачепитися за крайку льоду, додавши тілу горизонтальне положення по напрямку плину. Спробувати обережно налягти грудьми на край льоду й закинути одну, а потім й іншу ногу на лід. Вибравшись на кригу, перекотіться і відповзайте у той бік, звідки ви прийшли, де міцність льоду вже відома, повільно повзіть до берега”, – йдеться у повідомленні.

Фото: ДСНС 

Перейти до вмісту