Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

На українському телеканалі відбудеться прем’єра фільму “Черкаси”

У День захисника України, 14 жовтня, “1+1” покаже телепрем’єру драми “Черкаси”.

За сюжетом стрічки, мінний тральщик “Черкаси” разом із іншими українськими кораблями заблокований у бухті озера Донузлав – шлях до моря перекритий затопленими суднами російського флоту. Здається, вижити в цій пастці неможливо, тому українські кораблі починають здаватися російському агресору. І тільки тральщик “Черкаси” протягом трьох тижнів продовжує чинити опір окупантам та стає єдиним із дев’яти кораблів, який не спустив державний прапор України, пише Детектор медіа.

“Для всіх моряків, корабель – це дім, де проходить більша частина їхнього життя. У стрічці екіпаж судна б’ється за свій дім, який у них відбирають. Врешті корабель стає одним із головних героїв, збірним персонажем цієї драми – зі своїм серцем, тілом та душею. Це фільм про нескорений “U311 Черкаси” та про українців”, – говорить режисер-постановник драми Тимур Ященко.

Консультантом при створенні фільму виступив реальний командир тральщика Юрій Федаш, а до акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі, серед них – рульовий тральщика «Черкаси» Володимир Бойко та моряк Михайло Воскобойнік.

Нагадаємо, 26 лютого 2020 року у Полтаві відбулась прем’єра повнометражного фільму “Черкаси”.

Головні ролі у картині виконали: Євген Ламах (“Крути 1918”), Роман Семисал (“Кіборги”), Дмитро Сова (“Сувенір із Одеси”, “Дві матері”), Олег Щербина та інші.

Стрічка є копродукцією України та Польщі. Кінопроєкт “Черкаси” став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно. Понад 40% коштів (бюджет складає близько 40 млн грн) надала держава.

Зйомки стрічки розпочалися в квітні 2017 року і проходили в Очакові, Одесі та невеличкому селі Чернігівської області.

 

Перейти до вмісту