Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві завершують ремонт місцевого відрізка траси Київ-Харків-Довжанський

Перебіг ремонту відрізку автомобільного шляху міжнародного значення М-03 Київ-Харків-Довжанський у межах Полтави оглянув Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Полтавщину.

У вівторок, 1 вересня, Президент України Володимир Зеленський, голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, керівник Укравтодору Олексій Кубраков оглянули відрізок траси М-03 Київ-Харків-Довжанський по вулиці Київське шосе та вулиці Харківське шосе в Полтаві.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що в наступному році вся автотраса Київ-Харків-Довжанський аж до окупованої території повністю буде відремонтована.

“З приводу ремонту доріг Полтавщина на високому рівні. Завдяки голові облдержадміністрації та “Укравтодору” цього року відремонтують 335 км доріг, як місцевого так і державного значення. Такої кількості доріг за всі часи незалежності на Полтавщині не будувалося. Для прикладу, на Полтавщині в 2017 році будувалося близько 50 км. Нині 335. Це прекрасний результат”, – сказав Володимир Зеленський.

Олег Синєгубов наголосив, що саме полтавський відрізок автотраси М-03 Київ-Харків-Довжанський довгі роки перебував у жахливому стані та на ньому не проводилися ніякі ремонти.

“Відремонтувати дорогу Київ-Харків у межах Полтави було моїм принциповим завданням із першого дня на посаді. І ми відновили роботи. Однак міська влада не повністю виконала свої фінансові зобов’язання, на відміну від області. Можна було б й надалі кивати один на одного, тягнути час і виторговувати якісь преференції. І ми заручилися підтримкою від держави. Дякуючи Президенту, Кабінету Міністрів, Парламенту та Укравтодору область отримала пряму субвенцію в розмірі 95 млн грн на закінчення робіт. Уже зараз дорогою можна вільно пересуватися. Завершуємо встановлювати освітлення та відбійники й ремонт буде закінчено”, – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Загальний кошторис робіт – 214 млн грн. Об’єкт мав ремонтуватися на умовах співфінансування обласного й місцевого бюджетів: область повністю виконала свої зобов’язання й виділила 105 млн грн, місто – 17 млн грн. Решту коштів – 95 млн – було виділено у межах державної субвенції.

Також очільник області розповів Главі держави про запланований ремонт місцевої дороги Чорнухи-Лубни. Очільник обласні наголосив, що Полтавщина єдина область в Україні, що запровадила отримання кредиту під місцеві гарантії. На черговій сесії ініціативу підтримали депутати й найближчим часом надійде 515 млн грн інвестиційних запозичень.

Щодо ремонту доріг державного значення в межах області, то загальний план – відремонтувати 235 км.

“Наразі активно будується “бетонка” на автошляху Дніпро-Решетилівка. Всю ділянку з розв’язками та мостами плануємо завершити цього року”,– сказав очільник Укравтодору Олександр Кубраков.

Читайте також: Під Полтавою відкрили першу чергу об’їзної дороги

Він додав, що всі роботи виконуються за планом.

 

 

 

 

 

ФОТО: Полтавська ОДА та Офіс Президента

Перейти до вмісту