Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

27 серпня стане відомо, хто з абітурієнтів пройшов на бюджет

27 серпня відбудеться оприлюднення рекомендацій на навчання на місця державного або регіонального замовлення для здобуття ступеня бакалавра (наскрізного магістра).

В електронних кабінетах вступників навпроти тієї заяви, за якою буде рекомендація на бюджет, статус зміниться на “Рекомендовано до зарахування”, інформує пресслужба Міністерства освіти і науки.

Для зарахування на місце бюджету такі вступники повинні будуть до 18-ї години 31 серпня  подати оригінали документів до вишу:

  • копію документа, що посвідчує особу;
  • оригінал документа про освіту та додаток до нього;
  • копію військово-облікового документа (крім випадків, передбачених законодавством);
  • сертифікати ЗНО;
  • 4 кольорові фото 3Х4;
  • заяву на вступ (для тих вступників, які подавали заяви через електронний кабінет);
  • інші документи, що передбачені Правилами прийому конкретного закладу.

Через ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції на території України, цього року вступники можуть подати документи до закладів вищої освіти через електронну пошту, підписавши відповідні сканкопії кваліфікованим електронним підписом (КЕП/ЕЦП), або надіслати звичайною поштою (з обов’язковим описом вкладень).

Вступникам, які подавали електронну заяву та отримали рекомендацію до зарахування, необхідно сформувати з електронного кабінету та підписати КЕП (відповідну інструкцію опубліковано на сторінці Мінцифри) або роздрукувати/написати власноруч та підписати відповідну заяву на вступ.

У випадках дистанційної подачі оригіналів надання оригіналів необхідних документів та укладання договору про навчання між закладом вищої освіти та вступником (за участі батьків або законних представників – для неповнолітніх вступників) здійснюється впродовж 10 робочих днів від дати початку навчання.

Той, хто відмовиться від рекомендації або не виконає вимоги до зарахування у визначені терміни, не отримає бюджетне місце 2020 року.

Зарахування на бюджет відбудеться 5 вересня.

У тих вступників, які не отримають жодної рекомендації на бюджет 27 серпня, статус навпроти всіх заяв залишиться “Допущено до конкурсу”. Усі ці заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт.

У разі отримання рекомендації на контракт навпроти таких заяв статус зміниться на “Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних і юридичних осіб)”. Цей статус може з’явитися напроти кількох заяв – тоді вступник має можливість самостійно визначити, яку саме пропозицію обрати.

Строки прийому оригіналів документів на контракт визначає сам заклад вищої освіти, але загалом зарахування може тривати до 30 вересня.

Перейти до вмісту