Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві волонтерів навчали особливостям роботи з людьми з інвалідністю

У Полтаві волонтерів навчали особливостям роботи з людьми з інвалідністю

У Полтаві протягом двох годин волонтерів навчали теоретичним та практичним навичкам щодо здійснення супроводу людей з інвалідністю, правильного спілкування з цією категорією.

Учасники заняття уважно слухали розповідь начальника відділу по роботі з людьми з інвалідністю комунального закладу «Полтавський міський заклад-центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», регіонального представника Всеукраїнського громадського об’єднання Національної асамблеї людей з інвалідністю Ірини Твердохліб, повідомляють у міській раді.

Також обговорили труднощі, з якими стикаються в побуті люди на інвалідному візку, зясували, у яких випадках та як правильно надавати допомогу людині, яка користується візком.

Волонтери дізналися про те, як правильно спілкуватися з людьми з проблемою зору, з якими труднощами у щоденному житті вони стикаються, як правильно надавати допомогу під час супроводу людини цієї категорії. І навіть на певний час поставили себе місце людини, яка не бачить.

Директор Полтавської обласної організації Українське товариство глухих Леонід Усенко слухачам «Школи волонтерів» розповів про те, як людина з порушенням слуху «чує світ». Волонтери були вражені, що ця категорія сприймає світ через те, що бачить, зрозуміли різницю між висловами «мова жестів» та «жестова мова». А на практичній вправі побачили складність у спілкуванні таких людей у побуті.

 

Перейти до вмісту