Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Делегації з Маріуполя та Запоріжжя переймали досвід пілотного проекту трансформації медицини на Полтавщині

Делегації з Маріуполя та Запоріжжя переймали досвід пілотного проекту трансформації медицини на Полтавщині

Успішні практики Полтавської області у системі охорони здоров’я, перші результати впровадження реформи медицини, надання медичних послуг мешканцям ОТГ.

Все це вкотре вивчали під час візиту представники делегації з інших областей. Цього на Полтавщину завітали делегації представників медичної спільноти та об’єднаних територіальних громад з Маріуполя та Запорізької області, повідомляють у Полтавському ЦРМС.

Розпочалася насичена програма візиту із спілкування з директором Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктором Лисаком. Він докладно розповів про впровадження пілотного проекту з реалізації державних гарантій медобслуговування населення за програмою вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.

Того ж дня гостей детально ознайомили з роботою структурних підрозділів обласної клінічної лікарні, навчально – тренінгового центру для лікарів та медсестер усіх спеціальностей.

Велику зацікавленість викликали відвідини Комунальної установи «Полтавський обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф».  Володимир Мохначов, очільник структури продемонстрував вражаючі результати впровадження телемедицини на Полтавщині й розповів про ефективну співпрацю з громадами області. Завершився перший день навчального візиту відвідинами інфраструктурних об’єктів медичної галузі Полтави.

Наступного дня шлях делегації з Приазовського краю проліг до Новосанжарського району. Головною темою тут стало ознайомлення з успішними практиками взаємодії між закладами первинної та вторинної медицини ОТГ Новосанжарщини.

Особливістю цього сільського району Полтавщини є функціонування на його теренах аж п’яти об’єднаних територіальних громад. Про все це розповідали Ольга Гиря, головний лікар  КНП «Новосанжарська центральна районна лікарня» та Сергій Павловський, заступник головного лікаря. В другій половині цього насиченого дня гості відвідали в Полтаві одну з міських лікарень та обласний Перинатальний центр.

«Досвід пілотних проектів медичної галузі нашої області, впевнений, стане в нагоді й представникам цієї делегації. Адже адаптувавши полтавський досвід та врахувавши певні помилки, можна покращувати якість «первинки» та «вторинки» у себе в закладах та громадах». – сказав Геннадій Фасій, радник з питань надання муніципальних послуг Полтавського ЦРМС.

Перейти до вмісту