Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські студенти познайомились з історією Лубенщини та роботою Лубенського краєзнавчого музею

Полтавські студенти познайомились з історією Лубенщини та роботою Лубенського краєзнавчого музею

На початку жовтня у Лубенському краєзнавчому музеї імені Гната Стеллецького тривала навчальна практика студентів 3 курсу факультету «Історія та географія» Полтавського педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Під керівництвом викладача кафедри історії України Романа Лугового та директора музею Віктора Верещаки студенти познайомилися з основними напрямками роботи закладу та з оновленою експозицією музею, відвідали галерею образотворчого мистецтва, стали учасниками пішохідної екскурсії вулицями міста та разом з членами та волонтерами ГО «ПРЕДКИ» дізналися історію колишнього Лубенського жіночого єпархіального училища під час театралізованої екскурсії. Майбутні історики долучилися до роботи з музейними фондами та навчилися складати документацію з обліку музейної колекції. Разом з керівниками практики та працівниками музею студенти відвідали відому археологічну пам’ятку урочище Лиса гора, Мгарський Спасо – Преображенський монастир та провели археологічні дослідження на Замковій горі.

Команда істориків з Полтави запросила учнів лубенських шкіл на захід «Цікава археологія . Про науку простими словами» та презентувала юним лубенцям портрет сучасного археолога – відкритого та мобільного, людину, яка любить навчатися та використовує нові технології. Хлопці та дівчата переглянули фото та відеозвіти з археологічних розкопок на Полтавщині та дізналися, якими знаннями та навичками має володіти археолог. Під час майстер – класу школярі познайомилися з давніми технологіями виготовлення кераміки та власноруч виготовили вироби з глини.

Директор Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького Віктор Верещака:

«На теренах Лубенщини знаходяться пам’ятки епохи палеоліту, скіфської доби, слов’янських народів, часів Гетьманщини. Протягом майже 150 років тут працювали археологічні експедиції, які знайшли чимало цікавих артефактів. На жаль, вже багато років, через недостатність фінансування археологічні дослідження на Лубенщині не проводяться, руйнуються пам’ятки архітектури та історії. Отже наше завдання, як істориків та музейників, не тільки зберегти усе, що дісталось нам у спадок, але й разом з молодим поколінням відкривати та досліджувати невідомі сторінки нашої історії».

Перейти до вмісту