Ви тут:
Суспільство 

Один з найвідоміших українських аеропортів тимчасово зачинили

З 2 вересня аеропорт «Київ» імені Ігоря Сікорського зачиняється для ремонту злітно-посадкової смуги.

Про це йдеться у повідомленні аеропорту у соцмережах.

Міжнародний аеропорт «Київ» ім. Ігоря Сікорського не обслуговуватиме пасажирів протягом 10 днів з 9:00 2 вересня до 9:00 12 вересня 2019 року у зв’язку із проведенням поточного ремонту злітно-посадкової смуги.

В цей період рейси авіакомпаній, що базуються в столичному аеропорту, обслуговуватимуться в Міжнародному аеропорту “Бориспіль”, – йдеться у повідомленні.

Міжнародний аеропорт «Київ» імені Ігоря Сікорського, Аеропорт «Київ-Жуляни» (IATA: IEV, ICAO: UKKK) — другий найбільший пасажирський міжнародний аеропорт України та Києва, розташований у межах столичного мікрорайону Жуляни за 8 км на південний захід від центру міста.

Другий український аеропорт за пасажиропотоком після аеропорту «Бориспіль» (без урахування тимчасово окупованих територій). Займає територію площею 265 га.

Єдина злітно-посадкова смуга завдовжки 2310 м і завширшки 45 м. У першій половині 2009 року була закінчена реконструкція злітно-посадкової смуги. Завдяки подовженню ЗПС на 510 м з’явилася можливість приймати більш важкі літаки, зокрема Boeing 737 і Airbus A320. З 11 травня 2009 року аеропорт почав роботу в цілодобовому режимі). За двома злітними курсами ЗПС діє ILS І категорії, що створює обмеження для посадки ПС за умов недостатньої видимості. Злітно-посадкові смуги аеропорту активно використовує Завод 410 цивільної авіації, який межує з територією аеродрому.

Перейти до вмісту