Ви тут:
Суспільство Україна 

У Києві презентували інформаційний виставковий проєкт “Голодомор: нищення ідентичності”

4 липня у вестибюлі Південного вокзалу станції Київ-Пасажирський презентували інформаційний виставковий проєкт – «Голодомор: нищення ідентичності», створений до 85-х роковин Голодомору-геноциду співробітниками Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» у співпраці з б музейними та архівними установами України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

«Виставка розбиває міф створений російською пропагандою про те, що всі досягнення України та українців пришли з радянською владою, насправді ж це не так, і ви можете побачити це у нашому проекті. Тут зібрана інформація про явища культури, науки, освіти та соціального побуту, а також про різних особистостей, які визначали нашу націю як незалежну і державотворчу ще на початку 20 століття. До того часу, доки більшовики не окупували Україну і не вчинили на ній злочин проти людяності – акт Голодомору геноциду українського народу», – говорить Олеся Стасюк, генеральний директор Національного музею “Меморіал жертв Голодомору. – Ми вважаємо, що за допомогою виставкового проекту ми зможемо розповісти цю історію ширшому колу людей».

Серія дизайнерських плакатів інформує про унікальні предмети та явища культури і науки, суспільного розвитку й побуту та про українців, які змінювали історію. Виставка демонструє те, що формує ідентичність українців, і те, що було знищено після окупації України більшовиками. Виставку було експоновано у більш ніж п’яти музеях по всій території України, на його основі музеєм було видано брошуру, а як серія інформаційних постерів вона «курсувала» у всіх метрополітенах України — у листопаді 2018 у Києві, у травні 2019 у Дніпрі, у червні 2019 у Харкові.

Перейти до вмісту