Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

З печінкою, м’ясом та фруктові: у Полтаві вирує гастрономічний фестиваль «Полтавська галушка»

На Івановій горі у Полтаві 8 червня розпочався II Міжнародний гастрономічний фестиваль «Полтавська галушка». Цьогоріч він є масштабнішим, одночасно працює дві сцени – поруч з Білою Альтанкою та біля фонтану у парку.

Найпопулярнішим місцем для містян і гостей є food-зона у парку біля Свято-Успенського собору, де працюють десятки закладів харчування і пропонують скуштувати галушки, вареники, смажену картоплю, шашлики власного приготування. З іншої сторони собору працює Містечко майстрів. Для дітей передбачили розваги і майстер-класи. А зона відпочинку знаходиться біля «галушкової» сцени, де виступають творчі колективи. О 12-й годині там офіційно розпочали фестиваль. «Розігрівали» глядачів «Живі барабани».

«Коли виникло бажання відродити фестиваль «Полтавська галушка», до мене приєнались мої однодумці. Минулого року ми вперше провели фестиваль. І тоді  від полтавців відчули великий кредит довіри. Цього року фестиваль відбувається дякуючи усім полтацям», – зазначила зі сцени головна організаторка дійства Лариса Семеняга.

Опісля соліст Полтавської обласної філармонії Ігор Година разом з глядачами виконав гімн України.

Найпопулярнішими різновидами галушок є з м’ясом, печінкою по 10-15 грн за 1 штуку. Або ж порція галушок 3 шт. – 40 грн чи по 5 шт. – 45-50 грн. Є і фруктові – по 10 грн за штуку.

Окрім полтавських галушок усі мають змогу скушутувати її “родичів” – грузинські хінкалі та китайські цзяоцзи.

У перший день фестивалю ввечері на Білій Альтанці вперше організують “галушкову” вечірку.

Фестиваль «Полтавська галушка» триває два дні. З повною програмою свята можна ознайомитись за посиланням.