Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Галушкова” вечірка та страви народів світу: чим дивуватимуть на фестивалі “Полтавська галушка” (ФОТО)

Наступних вихідних, 8 і 9 червня, у Полтаві вже вдруге вируватиме Міжнародний фестиваль “Полтавська галушка”. Місце проведення залишається традиційним — Соборний майдан з Білою Альтанкою.

Нині в організаторів тривають останні приготування. Запевняють, що програма фестивалю буде насиченою, цікавою. А закладам харчування, які здійснюватимуть продаж своїх страв, варто забезпечити порядок навколо своїх місць.

“Минулого року все було добре, але нагадую — все сміття, яке знаходиться на вашій території, повинно бути в пакетах і його треба своєчасно виносити. Попрохаємо комунальні служби, щоб забезпечили додаткові сміттєві баки. Також додатково наймаємо людей, щоб вчасно прибирали урни”, – наголосила головна організаторка Лариса Семеняга.

Офіційне відкриття заплановане на “галушковій” сцені біля фонтану о 12-й годині 8 червня, тут концертна програма триватиме до 20-ї години. Паралельно працюватиме друга сцена на Білій Альтанці — там концертна програма розпочнеться о 13-й годині і закінчиться о 22:00. Ввечері першого дня організують “галушкову вечірку”. Триватиме з 20 до 22-ї години.

“Будемо разом співати, пританцьовувати. Це не буде дискотека. Там історичне місце. Проте буде драйвово, виступатимуть сучасні артисти”, – зазначила Лариса Семеняга.

На фестивалі виступатимуть Київська муніципальна академія танцю, колективи з Полтавської обласної філармонії, лялькового театру, барабанне шоу, муніципальний оркестр “Полтава”, 7 колективів з області.

Ми вже повідомляли, що цього року фестиваль відзначиться іміджевою продукцією. Також у садибі Котляревського проведуть реконструкцію весілля 19-поч. 20 століття — пара одружилась рік тому і має прізвище Галушка.

Окрім полтавських закладів харчування, свої страви, подібні галушкам, готуватимуть гості з Китаю, Польщі, Грузії, Вірменії. Приміром, хінкалі з Грузії та цзяоцзи з Китаю.

Читайте також: На фестиваль “Полтавська галушка” приїде унікальний ансамбль” (ВІДЕО)

Перейти до вмісту