Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Про порядок повернення авансових та помилково сплачених платежів розповіли у Полтавській митниці

Полтавська митниця ДФС інформує, що набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 22 лютого 2019 року № 80 «Про затвердження змін до Порядку повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та надміру сплачених сум митних платежів» з дня опублікування (ІБ «Офіційний вісник України» № 28 від 12.04.2019).

Вказаним наказом регламентовано порядок повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та надміру сплачених сум митних платежів з єдиного казначейського рахунку 3734, відкритого на ім’я ДФС. Про це повідомили у Головному управлінні ДФС у Полтавській області.

“Статтею 299 Митного кодексу України визначено, що на вимогу платника надається письмова інформація про використання коштів, унесених ним як авансові платежі,не пізніше 30 днів з дня отримання такої вимоги. У разі незгоди платника податків з інформацією органу доходів і зборів здійснюється спільна звірка використання зазначених коштів. Результати такої звірки оформлюються актом один примірник якого надається платнику”,- йдеться у повідомленні.

Відповідно до пункту 12 розділу ІІІ Порядку (наказ МФУ від 01.11.2017 № 898) – перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення, запити підприємств про рух коштів платника на депозитному рахунку 3734, відкритого на ім’я ДФС, направляються до ДФС шляхом надсилання електронного повідомлення.
Адреси електронної пошти ДФС та митниць ДФС, на які направляються запити про рух коштів, розміщено на офіційному веб-порталі ДФС.

До речі, на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Податки, збори, платежі/Митні платежі» створено новий підрозділ «Справляння митних платежів через єдиний рахунок» де можна ознайомитися з оперативною інформацією щодо справляння митних платежів через єдиний рахунок.

 

Перейти до вмісту