Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Топ-4 методи виховання дітей, – назвали фахівці

Батьки повинні не просто виростити виховану дитину, якою можуть пишатися, а й особистість, яка повинна знайти своє місце в суспільстві, повідомляє nashamama.com

1. Не тримайте в страху. Страх перед батьками не замінить любов і повагу. Дитина не повинна боятися своїх найрідніших. Ні в якому разі, неприпустиме фізичне покарання – насильство назавжди завдає психологічну травму. Діти не повинні вас боятися, вони повинні вам довіряти і рівнятися на вас.

2. Не принижуйте. Якщо допускати приниження, то слабка дитяча психіка може відповісти комплексами і травмами, які тільки посилять проблеми в житті вашої дитини.

3. Заохочуйте. Похвала дитини за заслужений успіх – запорука здорової самооцінки. Потрібно бути щирими з дітьми: продумайте, що ви хочете сказати і поясніть, чому ви вважаєте вчинок малюка важливим і хорошим.

4. Не присоромлюйте дитину привселюдно. Такий підхід може розвинути в дитині величезну кількість комплексів, з якими вона довго і наполегливо буде боротися, якщо знайде в собі сили для їх подолання. Намагайтеся не докоряти дітям за кожну дрібницю, робіть акцент тільки на важливих речах.

Перейти до вмісту