Ви тут:
Комуналка Полтавщина субсидії Суспільство ТОП-новина 

Майже 500 млн грн заборгували полтавці за теплопостачання

20 травня, під час апаратної наради, підбили підсумки роботи житлово-комунальних підприємств області в осінньо-зимовий період 2018/19 року та обговорили завдання з підготовки до опалювального сезону 2019/20 року.

Протягом опалювального сезону на Полтавщині використали 144 млн куб. газу.

Станом на 1 травня заборгованість споживачів з урахуванням боргів минулих років за отримані послуги теплопостачання становить 479,4 млн грн, рівень розрахунків за спожиту теплову енергію становить 93,9 %, в тому числі населення – 87,5 % (борг – 441,5 млн грн). За січень-квітень поточного року заборгованість споживачів з урахуванням боргів минулих років за отримані послуги водопостачання і водовідведення становить 94,2 млн грн, рівень розрахунків за спожиті послуги водопостачання і водовідведення становить 97,5 %, в тому числі населення – 91,9 % ( борг – 78 млн грн)”, – повідомив начальник Управління житлово-комунального господарства Полтавської ОДА Едуард Рева.

“Для підготовки до наступного опалювального сезону необхідно підготувати більше 6700 житлових будинків 1368 об’єктів соціальної сфери, для обслуговування дорожньо-мостового господарства провести капітальний ремонт доріг міських вулиць — 300 тисяч, підготувати 210 одиниць спецтехніки і25 тис. тон посипкового матеріалу”, – розповів Едуард Рева.

Фахівцям необхідно підготувати 177 котелень, перевірити 590 км теплових мереж.

“Цьогоріч планується замінити аварійних ділянок у Полтаві, Кременчуці, Горішніх Плавнях, Лубнах, Гадячі близько 19,2 км труб. Передбачається реалізація двох міжнародних проектів у Горішніх Плавнях та Миргороді”, – додав Рева.

Проблемне питання, на якому зупинився Рева — це ситуація з опаленням у двох районах Полтави.

“У селищах “Новобудова” і “Лісок” протягом 5-ти років в “ручному” режимі запускається опалення, адже Локомотивне Депо постійно попереджає нас про те, що вони не будуть продовжувати опалювальний сезон. Тому в нас з ними відбуваються постійні переговори. Також проблемна ситуація склалася з 17 житловими будинками у районі “Інститут зв’язку”. До початку опалювального сезону ми не встигнемо зробити реконструкцію котельні по вулиці Квітуча. У Карлівці маємо 3,1 км безгоспної тепломережі, яказабезпечує житлові будинки”, – повідомив Едуард Рева.

“Якщо загалом взяти область, то під час опалювального сезону всі служби працювали злагоджено. Щодо проблемних районів, то будемо на окремих нарадах знаходити шляхи вирішення”, – відмітив т.в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

“Маю пропозицію щодо переведення сплати податків “Полтававодоканалу”, “Полтаваобленерго” з Полтави на райони області. Таке рішення надасть можливість, наприклад, Карлівці за ці кошти відремонтувати очисні споруди, Решетилівці — змінити систему централізованого теплопостачання і з двох котелень зробити одну, яка буде постачати тепло і це все з тих коштів, які будуть надходити з ПДФО на місцеві бюджети. Слід добре подумати чи варто нам намагатися вилучити кошти до державного бюджету, чи краще їх перерозподілити між районами”, – зазначив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Перейти до вмісту