Ви тут:
Суспільство Україна 

Укрпошта відкрила оновлений музей та випустила марку “Київський торт”

Укрпошта зробила подарунок киянам до дня міста – відкрила оновлений музей пошти у Лівобережному поштамті та ввела в обіг марку «Київський торт», що вже став символом не тільки столиці, а й України.

Про це повідомляє прес-служба Укрпошти.

«Укрпошта не лише оновлюється інфраструктурно. Змінюємо сприйняття наших клієнтів про те, як має виглядати музей пошти. Ми його повністю перезавантажили – поєднали минуле і сучасність. Тут є унікальні експонати двох останніх століть: форма листоноші початку ХХ століття, вітражі, діорами. Ми їх збирали зі всіх областей серед поштарів, також нам надавали експонати люди, які цікавляться поштовою службою. Є навіть карта України, викладена із майже 10 000 марок, скриньки арт-проекту «Пошта добра», скриньки інших пошт світу та ще багато цікавого. Краще один раз побачити, ніж про це прочитати. Тож запрошую киян та гостей столиці відкрити для себе історію пошти і марок», – зазначив під час відкриття оновленого музею генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

«Пошта дає людям радісні звістки через посилки, листи, даючи інформацію про те, що діється в державі. Переконаний, що цей музей буде візитівкою діяльності Укрпошти», – підкреслив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Окреме місце серед експонатів музею відведено поштовим маркам України. Тут зібрані марки за 28 років незалежності України, і їх колекція буде поповнюватися.

Кожен відвідувач також зможе побачити розвиток пошти від ХІХ ст. до сучасності, як змінювалися процеси сортування листів та посилок, ознайомитися зі старою поштовою технікою та транспортом. Серед експонатів – сортувальний центр, поштовий вагон та поштова карета в мініатюрі, телеграфний апарат, штемпелювальні машини, сургучниця, камзоли, друкарські машинки та інше.

Музей Укрпошти існує з 1995 року, спочатку був розміщений у приміщенні Головпоштамту, потім у Лівобережному поштамті.

Кияни та гості міста можуть відвідати музей безкоштовно у вівторок, середу, четвер з 9.00 до 16.30, перерва 13.00-13.45. Адреса: м. Київ, вул. Митрополита Андрія Шептицького, 16/4 (м. Лівобережна).

Перейти до вмісту